Foto David Popovici împlineşte 19 ani. Campionul la natație își "donează", din nou, ziua de naştere

David Popovici împlineşte 19 ani. Campionul la natație își  "donează", din nou, ziua de naştere
| Foto: Facebook/David Popovici

Dublul campion mondial la înot David Popovici împlineşte astăzi 19 ani.

Recordmanul mondial la proba de 100 metri liber s-a implicat într-un nou act de caritate și a strâns bani din donaţii pentru a ajuta cinci frați.

"În doar zece zile de la startul campaniei, David Popovici a reuşit să adune aproximativ 34.000 de euro din cei 45.000 de euro necesari cumpărării unui apartament pentru cinci fraţi performanţi, dar extrem de vulnerabili. Până acum, 1.500 de donaţii şi tot atâţia oameni de Bine au făcut ca visul lui David să prindă contur şi să avem încredere că putem spune, cu toată inima, #SuntAici, atunci când privim spre copii performanţi, dar marcaţi de fragilitate şi greu.

Pentru a împlini visul celor cinci fraţi, David are nevoie de voi, pentru încă 11.000 de euro. Descoperă povestea fraţilor şi donează şi tu: hhc.galantom.ro/p/david", se menţionează în comunicatul citat de Agerpres.

"Sunt tare bucuros pentru sprijinul pe care l-am primit din partea oamenilor, în perioada asta! Dacă în 10 zile am reuşit, împreună, să strângem peste 34.000 de euro - şi aş vrea să mulţumesc fiecărui donator - am încredere că suntem şi mai mulţi, iar puterea noastră este şi mai mare, pentru a ajunge la întreaga sumă de care este nevoie. Îmi doresc din tot sufletul să adunăm împreună banii necesari, iar mâine, de ziua mea, să îi pot strânge în braţe pe Andrei, Matei, Bogdan, David, Teodor şi să le spun: 'Am reuşit!'", a menţionat dublul campion mondial.

David Popovici împlineşte 19 ani. Campionul la natație și-a  "donat", din nou, ziua de naştere

Cei cinci tineri muzicieni au câştigat până acum peste 100 de medalii la concursurile la care au participat și cu toții se pregătesc pentru o carieră în muzică.

"Se apropie ziua mea, împlinesc 19 ani. Și nu pot să nu mă gândesc la câte am realizat, la câte am învățat din munca și din parcursul meu de până acum, dar mai ales că mereu, mereu, lângă mine au fost doi părinți care au putut să îmi ofere tot ceea ce am avut nevoie pentru a face performanță. Pentru că, fără susținere, un copil nu poate excela, oricât și-ar dori de mult.

Andrei, Matei, Bogdan, Teodor și David sunt 5 frați crescuți doar de mamă. Un părinte, 5 copii, toți pasionați de muzică clasică. Andrei cântă la vioară și a absolvit deja Conservatorul, Matei și Bogdan la pian, trec anul II, Teodor canto clasic și David, la chitară, amândoi în clasa a XIIa, se pregătesc tot pentru Conservator. Peste 100 de diplome, cinci tineri muzicieni, fiecare cu nevoile lui pentru a excela în ceea ce îi place și e talentat - și doar 2 mâini. 

Ei toți, 5 băieți, mama, un pian, o vioară și o chitară - și un apartament care nu este al lor, în sectorul 6. Chiar dacă e puțin spațiu, se descurcă, mi-au povestit. Dar greul cel mai apăsător vine din frică, pentru că riscă în fiecare zi să fie evacuați", a scris David în postarea pe site-ul Galantom.

Donaţiile se pot face la adresa hhc.galantom.ro/p/david, în valoare de minimum 30 de lei. Prin tragere la sorţi, care va avea loc până la 30 octombrie, unul dintre donatori se va întâlni cu David Popovici. Oricine poate ajuta!

Anul trecut, David Popovici a ajutat o fostă vicecampioană mondială de junioare la canotaj, Florentina Filipovici, care se luptă cu o boală grea, să se mute într-o casă nouă împreună cu cei trei copii ai ei.

Comenteaza