Daniel Stanciu promite o nouă atitudine la “U” Cluj: “Am făcut o analiză a ceea ce s-a întâmplat, vom încerca să schimbăm ceva”

Daniel Stanciu promite o nouă atitudine la “U” Cluj: “Am făcut o analiză a ceea ce s-a întâmplat, vom încerca să schimbăm ceva”
| Foto: facebook.com/FCUCluj

Directorul clubului clujean a vorbit despre situația actuală a formației, dar și despre bugetul și suporterii echipei pe care o conduce.

Sosit la Universitatea Cluj după ce “studenții” au avut un start dezastruos de sezon, Daniel Stanciu promite o schimbare în bine după pauză competițională din iarnă. Fostul conducător al marii rivale, CFR Cluj, a lăudat modul de organizare al “Șepcilor roșii” și e convins că echipa va arăta diferit în a doua jumătate a sezonului. În plus, Stanciu a dezvăluit că e conștient de faptul că suporterii Universității Cluj așteaptă performanțe an de an.

Directorul executiv al echipei a dezvăluit ideile sale în legătură cu noua mentalitate al clubului. “Bugetul de transferuri e în limitele Ligii a 2-a sau a 3-a. Nu prea s-au plătit sume de transfer. S-a plătit doar pe Pîrvulescu și s-au mai cumpărat procente din anumiți jucători, dar pe sume foarte mici. Bugetul e în jur de 1,2 milioane de euro. Nu e un buget mare, ținând cont că există o academie în spate și că Universitatea Cluj închiriază terenuri, cu excepția echipei mari. Nu sunt probleme cu banii, clubul și-a achitat datoriile de fiecare dată.

Din punct de vedere organizatoric, clubul urmează un model nemțesc. Chiar și în ceea ce privește finanțarea, ea vine în procent de 40% de la Consiliul Local și Primărie. Ce m-a surprins plăcut este suportul sponsorilor, care susțin echipa chiar și în aceste momente mai puțin bune. Cu siguranță, un salt al echipei va atrage și mai mulți sponsori.

Am făcut o analiză a ceea ce s-a întâmplat în aceste șase luni. Vom încerca să schimbăm ceva pentru că toată lumea vrea o schimbare. Sunt momente și momente la toate cluburile, dar realitatea ne arată că suntem mai aproape de retrogradare.

În primul rând, un club sănătos trebuie să aibă o bază. Și baza trebuie foarte bine pusă la punct, din punct de vedere al lotului, al relației dintre staff și lot. E foarte important grupul de jucători și cel de oameni care lucrează la club. Liga a 2-a nu îți permite o organigramă atât de stufoasă ca și în prima ligă pentru că există o diferență de buget. Universitatea Cluj e un club mare, iar eu mi-aș dori să promoveze cu o organigramă care să facă față rigorilor Ligii 1.

Universitatea Cluj este cel mai iubit club din oraș, dar și din Ardeal. Lumea așteaptă performanțe, s-a adunat foarte multă frustrare și fiecare suporter își dorește ca echipa să fie acolo sus. Sunt suporteri foarte pătimași, care chiar trăiesc pentru acest club”, a spus Daniel Stanciu pentru GSP.

Comenteaza