Daniel Stanciu, mesaj pentru echipă înaintea primului meci oficial din 2020: “M-am cam săturat de egaluri și de înfrângeri”

Daniel Stanciu, mesaj pentru echipă înaintea primului meci oficial din 2020: “M-am cam săturat de egaluri și de înfrângeri”
| Foto: facebook.com/FCUCluj

Managerul general al clubului clujean a vorbit despre strategia echipei pe termen scurt și mediu. Primul meci oficial al sezonului pentru FC Universitatea Cluj e în această seară, de la ora 20:00. Pe Cluj Arena vin FC Argeș, locul 4 în clasamentul Ligii 2.

După un sezon de toamnă mai puțin reușit, în care formația clujeană a suferit la mai toate capitolele, anul 2020 ar putea aduce schimbări majore în ceea ce privește strategia clubului. Daniel Stanciu a vorbit despre campania de achiziții din iarnă și despre probleme pe care le-au întâmpinat clubul la negocieri, dar și despre planurile de viitor ale Universității Cluj.

Despre campania de transferuri...

”Ne-am propus să aducem jucători care să facă diferența și să aducă plusul de care avem nevoie. A fost o listă mult mai lungă, dar a contat foarte bun să aducem jucători de caracter. Universitatea Cluj nu se află pe o poziție onorabilă și e clar că ne gândim la viitor, dar trebuie să fim atenți și la prezent.

Am făcut transferuri bune, e clar că sunt jucători care au venit în condiții financiare mult sub ceea ce a fost în perioadele trecute. Nu am vrut să luăm jucători la întâmplare, am vrut să facem mutările mai atent și a trebuit să ținem cont de aspectul financiar.

Trebuie să privim cu încredere reluarea campionatului, trebuie să ducem echipa cât mai sus. De aici încolo intervine munca staff-ului tehnic și a grupului de jucători care cu siguranță pot face diferența. Sunt sigur că lucrurile vor arăta mai bine.

Probabil că au fost foarte multe întrebări în această pauză în legătură cu jucătorii care au venit. Pe mine mă interesează să facem performanță. Am mai avut o experiență cu Adi Falub, la Târgu Mureș. Am luat atunci jucători pe care lumea îi considera răsuflați, dar noi îi cunoșteam foarte bine.

Ca să mergi la luptă ai nevoie de oameni de caracter. În sport poți pierde, nu pot exista doi învingători, dar știi că până în ultima clipă ai dat totul."

Despre buget...

"Cred că suntem pe locul cinci ca buget în Liga a 2-a. În prima ligă e greu să stai cu un astfel de buget. Poate dacă am adăuga și drepturile de televizare am fi între primele 10 din Liga 1. Ne-am dorit mai mulți jucători, dar a trebuit să ținem cont de mai multe aspecte. Noi trebuie să ținem de buget pentru că la vară vom avea alte investiții. Toți jucătorii trebuie să dovedească că merită salariile pe care le primesc."

Despre promovarea în Liga 1...

"Nu mai putem să mințim. În vară trebuie să spunem clar dacă putem sau nu să promovăm. Nu putem să aruncăm baloane de săpun și după cinci etape să vedem că lucrurile au fost făcute greșit. Noi alegem jucătorii și trebuie să începem cu o promovare, care nu e de ajuns. Ne este foarte greu să venim în fiecare pauză competițională să să vorbim, trebuie să demonstrăm mai multe pe teren. M-am cam săturat de egaluri și de înfrângeri și de victorii obținute la limită”

Despre academia "U"...

La sfârșitul lunii martie va fi clasificarea pe 2020 a Academiilor din România. Anul trecut am fost în primele 20, iar în acest an e important să încercăm să intrăm în top 10. Sunt mulți copii tineri care au făcut pasul spre echipele de juniori. Aproape săptămână se săptămână avem jucători convoncați, ced că suntem al doilea club din România la acest capitol”

Comenteaza