Dan Tarcea, după ce „U” a pierdut la penalty-uri finala Cupei României: „Echipa a demonstrat că are viitor” / Viceprimarul ține pumnii și CFR-ului

Dan Tarcea, după ce „U” a pierdut la penalty-uri finala Cupei României: „Echipa a demonstrat că are viitor” / Viceprimarul ține pumnii și CFR-ului
| Foto: Facebook - FC Universitatea Cluj

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, a felicitat, joi, FC Universitatea Cluj după finala Cupei României. „Studenții” au dominat partida, însă au avut ghinion la loteria penalty-urilor și au pierdut în fața celor de la Sepsi Sf. Gheorghe. 

După un meci în care a dominat-o pe Sepsi Sf. Gheorghe la Sibiu, FC Universitatea Cluj a ratat trofeul Cupei României la penalty-uri, însă Dan Tarcea, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, a lăudat atât prestația elevilor lui Ioan Ovidiu Sabău, dar și nivelul la care s-a ridicat galeria „Șepcilor roșii".

„Sunt puțin supărat, evident. Mi-ar fi plăcut să venim acasă cu trofeul și să ne bucurăm împreună cu clujenii de câștigarea Cupei României. Din păcate nu a fost posibil. În schimb, aș vrea să felicit FC Universitatea Cluj pentru meciul extraordinar. Chiar dacă nu am reușit să înscriem, a fost un meci la care am dominat la toate capitolele și am avut trei ratări incredibil de spectaculoase, dar în momentul în care ajungem la loviturile de departajare de la 11 metri, acolo este o loterie și nu se știe ce se întâmplă. Un penalty nu se apără, se ratează. Sunt și alți fotbaliști de clasă care au ratat în momente critice de la 11 metri. Aici vreau să aduc aminte de Roberto Baggio, în finala Cupei Mondiale din 1994, când Italia a pierdut în fața Braziliei în SUA”, a declarat viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Ștefan Tarcea, la Napoca Live.

Acesta a mai subliniat faptul că asemenea ratări se întâmplă și „la case mai mari” și că nu este o tragedie faptul că „U” Cluj nu a câștigat aseară Cupa României.

„Eu mă bucur foarte tare că „U” Cluj a demonstrat că este o echipă închegată, unică și că are un viitor în fotbalul românesc. Asta mă bucură cel mai tare. Până la urmă, nu știu câți dintre suporteri, dintre clujeni, credeau că Universitatea Cluj, recent promovată, va putea să ajungă să joace o finală. Aș vrea să-i felicit pe Neluțu Sabău și pe Radu Constantea pentru efort și, nu în ultimul rând, pe suporteri și cei care au fost la stadion. A fost un spectacol extraordinar. Totul s-a desfășurat în condiții de ordine absolută și foarte civilizat. Spectacolul din tribune a fost unul la care a meritat să te uiți. Pe aproape întreg parcursul meciului, galeria a scandat și a încurajat echipa. Din cei 11.000 de oameni (11.813 persoane prezente la meci, cifra oficială - n. red.), cred că 10.000 erau suporteri ai Universității Cluj. Plin de steaguri și fulare”, a mai spus Dan Tarcea, care a fost prezent, miercuri seara, la Sibiu.

Tarcea: „Ora exactă în fotbal s-a dat de la Cluj-Napoca” / „Ținem pumnii și CFR-ului”

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca nu a trecut-o cu vederea nici pe CFR Cluj.

„Nu aș vrea să trecem mai departe fără a spune că ținem pumnii și CFR-ului pentru că are un meci extrem de important și dacă îl câștigă va fi în cupele europene, dacă nu, atunci lucrurile se complică puțin. Să sperăm că vor câștiga meciul pe care îl au (ultima etapă a sezonului din Superliga, acasă cu Farul Constanța, proaspăta campioană - n. red.), astfel încât să ne putem bucura de fotbalul european aici la Cluj-Napoca. Felicit ambele cluburi pentru performanțele pe care le-au făcut în fotbal. Le ținem pumnii pentru că sunt amândouă echipe clujene. Când joacă cele două între ele putem să avem opțiuni, dar să nu uităm că suntem clujeni și trebuie să susținem ambele echipe. CFR-ul a cucerit cinci titluri consecutive și opt în total. E clar că, în ultimii ani, ora exactă în fotbal s-a dat de aici, de la Cluj-Napoca”, a mai adăugat viceprimarul Dan Tarcea.

Comenteaza