Dan Petrescu surprinde înaintea meciului cu Sepsi: “Orice rezultat este posibil”

Dan Petrescu surprinde înaintea meciului cu Sepsi: “Orice rezultat este posibil”

Antrenorul campioanei consideră că echipa sa e favorită doar prin prisma faptului că are statutul de deținătoare a trofeului Ligii 1.

După două rezultate negative, înregistrate în deplasare, cu Lazio și Hermannstadt, campioana se întoarce pe propriul teren. Totuși, misiunea “feroviarilor” nu va fi una facilă, având în vedere că adversarul care sosește în Gruia este Sepsi OSK. Cu un nou antrenor, formația ce a evoluat în play-off în sezonul trecut vine după o victorie cu CS U Craiova, iar meciul tur încheiat 1-1 este o dovadă a faptului că trupa clujeană va avea de muncit pentru cele trei puncte.

“Clasamentul a fost strâns tot timpul, dar toate echipele pierd, niciuna nu e invincibilă. Sunt convins 100% că dacă noi nu jucam în cupele europene aveam el puțin 10 puncte în plus. Programul e infernal și ne face să pierdem puncte. Înfrângerea de la Lazio era una normală, noi nu avem nicio problemă, dar dacă nu vom câștiga cu Sepsi presiunea va crește.

Orice rezultat este posibil, noi suntem favoriți doar pe hârtie pentru că suntem campioana României. Dacă se juca într-un campionat duminică-duminică era clar că suntem favoriți. Așa, în meciul de mâine e posibil orice”, a declarat Dan Petrescu.

Tehnicianul a vorbit și despre imposibilitatea amânării meciului cu FC Botoșani. “Am cerut amânarea, mi se pare logic ca noi, singurii care mai putem aduce puncte la coeficient să avem același tratament ca și cei din străinătate care au avut meciuri amânate. Am înțeles că cei de la Botoșani au refuzat. Cu patru zile înainte de Celtic noi trebuie să jucăm pe zăpadă la Botoșani”, a spus antrenorul.

Petrescu a dezvăluit că starea lui Boli, accidentat la Sibiu, este încă incertă. “Nu pot să îmi dau seama cât de gravă e problema lui Boli. Nici doctorul nu știe, noi trebuie să fim atenți și să nu mai avem accidentări, cel puțin la nivelul fundașilor centrali. În campionat nu avem probleme, dar în Europa ne va fi greu”, a precizat tehnicianul.

La rândul său, Valetin Costache a prefațat partida cu Sepsi. “A fost o perioadă mai grea. Sperăm să fie din ce în ce mai bine și cred că la meciul cu Sepsi va conta ce vom juca noi. Au câștigat meciul cu Craiova, au un moral bun și cred că vor veni aici să câștige. Fiecare meci e important, trebuie să tratăm fiecare meci serios, vin echipe bune din spate, deci trebuie să câștigăm. Nu cred că vremea va fi o problemă, trebuie să ne adaptăm”, a declarat mijlocașul.

Partida dintre CFR Cluj și Sepsi OSK se va disputa mâine de la ora 18:00.

Comenteaza