Dan Petrescu, precaut înaintea partidei de la Craiova: “Va fi un meci de totul sau nimic pentru ei”

Dan Petrescu, precaut înaintea partidei de la Craiova: “Va fi un meci de totul sau nimic pentru ei”
Dan Petrescu | Foto: a1.ro

Antrenorul e convins că oltenii vor juca la victorie, pentru a-și păstra șansele la o poziție cât mai înaltă în clasamentul Ligii 1.

Chiar dacă ambele echipe  au fost învinse în turul semifinalelor Cupei României, CFR și CS U Craiova sunt pregătite pentru derby-ul din Oltenia. Dan Petrescu consideră că formația lui Devis Mangia își va apăra corect șansele, în ciuda speculațiilor, și se așteaptă la un duel dificil pe Stadionul “Ion Omblemenco”. Tehnicianul campioanei a identificat principalul atuu al craiovenilor, suporterii, care vin în număr mare la fiecare partidă de campionat.

Dan Petrescu a prefațat partida cu CS U Craiova. “Nici acum nu mi-am revenit 100% și nici jucătorii după înfrângere. Dacă nu suferă după înfrângere înseamnă că nu le pasă. Îmi doresc ca adversarul înainte să joace cu noi să câștige. CS U Craiova va fi foarte motivată, stadionul va fi plin și fanii îi vor ajuta din primul până în ultimul minut. Sigur vor juca la victorie pentru că își doresc să rămână în lupta pentru titlu. La toate echipele din play-off este presiune, indiferent de meciul pe care îl joacă. Poate doar Viitorul și Sepsi au mai puțină presiune.

Va fi un meci de totul sau nimic pentru ei, dar e foarte important să nu pierdem. Nu îmi place să vorbesc imediat după meci, dar le-am explicat că la CFR trebuie să ai rezultate, așa se întâmplă la orice club care se bate la titlu. M-a supărat cel mai mult faptul că am făcut cadouri adversarilor”, a declarat tehnicianul.

Antrenorul a vorbit  și despre revenirea lui Țucudean. “Culio de abia a început antrenamentele, iar pe Țucudean nu l-am văzut încă. În rest ceilalți jucători sunt valizi. De săptămâna viitoare Țucudean va începe antrenamentele. Nu poate intra imediat, dar din returul play-off-ului sperăm să fie alături de noi. Ar fi bine să fie apt mâine, din punctul meu de vedere”, a precizat fostul internațional.

Petrescu anunță schimbări în lotul campioanei, la finalul stagiunii. “Avem jucători cu o anumită vârstă, sunt convins că la vară trebuie să schibăm ceva în lot. Nu am apucat încă să mă gândesc pentru că avem multe meciuri importante înainte. Avem în față șapte finale. Cred că principalul obiectiv este calificarea într-o grupă de cupe europene. Ar conta foarte mult  pentru noi din punct de vedere financiar. Trebuie să avem un lot puternic în sezonul următor, dar acum trebuie să ne concentrăm la meciul de la Craiova”, a spus antrenorul.

Derby-ul dintre CFR Cluj și CS U Craiova se va disputa duminică, 7 aprilie, de la ora 20:30.

 

Comenteaza