Dan Petrescu, înaintea meciului cu Sevilla: “Sper să dăm un șut pe poartă și să înscriem de două ori”

Dan Petrescu, înaintea meciului cu Sevilla: “Sper să dăm un șut pe poartă și să înscriem de două ori”

Antrenorul formației din Gruia e convins că cvintupla câștigătoare a Europa League pornește ca favorite, însă se bazează pe o doză însemnată de noroc în jocul de joi.

După trei meciuri de Liga 1, CFR Cluj se pregătește de cel mai important duel al anului. “Feroviarii” au ajuns după șapte ani din nou în primăvara europeană, iar adversarul din șaisprezecimi este unul dificil. Dacă atunci clujeni evoluau împotriva lui Inter Milano, acum trupa din Gruia se va duela cu Sevilla, cea mai titrată echipă din istoria Europa League, cu cinci trofee. În ciuda faptului că spaniolii trec printr-o perioadă mai slabă, antrenorul campioanei e convins că andaluzii sunt favoriți.

Totuși, Petrescu speră într-un miracol. “S-a  întâmplat o dată minunea când eram la Urziceni, sper să reușim încă una. Atunci aveau jucători foarte buni, dar cu muncă și puțin noroc am reușit să câștigăm. Favorită este clar Sevilla, eu știu toți jucătorii lor, dar nu sunt îndeajuns pentru un rezultat pozitiv.

E important să fim foarte organizați și să avem și noroc. Pe noi norocul ne-a cam lăsat în campionat, dar sper ca la meciul ăsta să dăm un șut pe poartă și să înscriem de două ori. Au șapte-opt jucători de atac fantastici, în afară de Suso îi au pe Ocampos, De Jong, En-Neysri sau Nolito. Pericolul vine de peste tot.

Cel mai important e să mergem la Sevilla cu o șansă, după meciul tur. Ei sunt puternici acasă, cu toate că ei sunt pe locul doi în campionat la punctele obținute în deplasare. Tot timpul studiez atent adversarii. Cu cât am văzut mai mult Sevilla, cu atât mi-am dat seama ce fel de jucători au. În ultimele meciuri nu le-a prea ieșit nimic. Au un lot mai bun decât Celtic, dar în apropiere de cel de la Lazio.

E clar că 0-0 ar fi un rezultat foarte bun pentru noi pentru că ne descurcăm bine în deplasare. Nu vom juca la 0-0 pentru că nu  vom avea nicio șansă. Vom încerca să jucăm ca și până acum în Europa, agresiv, să punem presiune pe adversari. Ei sunt între primii trei favoriți la câștigarea Europa League. Avem nevoie de un portar în formă maximă și ca atacanții să dea gol”, a declarat antrenorul campioanei.

Mijlocașul Adrian Păun a recunoscut că duelul cu Sevilla este cel mai important al carierei sale. "Ne-am pregătit exemplar pentru acest meci. Eram nerăbdători să jucăm această partidă și cu siguranță atmosfera din tribune va fi una frumoasă. Sevilla are jucători foarte buni, eu îl apreciez în mod special pe Suso. Îi vom analiza și vom ști ce trebuie să facem pentru a câștiga.

Dacă suntem serioși și determinați, putem învinge pe oricine. Mereu când intru pe teren încerc să îmi fac treaba cât mai bine. Va fi și mai special dacă voi juca. Evoluăm în șaisprezecimi, îmi doresc să fiu în teren și să îmi ajut echipa. E cel mai important meci pentru mine la CFR, de când mi-am început cariera”, a explicat fotbalistul.

Duelul dintre CFR Cluj și Sevilla, din șaisprezecimile Europa League se va disputa joi, de la ora 20:00, pe arena din Gruia. 

Comenteaza