Dan Petrescu i-a dat replica lui Bendeac la acuzaţia că nu a renunţat la bani pentru a antrena naţionala

Dan Petrescu i-a dat replica lui Bendeac la acuzaţia că nu a renunţat la bani pentru a antrena naţionala
| Foto: spotmedia.ro

Antrenorul campioanei CFR Cluj, Dan Petrescu, a fost unul dintre antrenorii doriți de Federația Română de Fotbal pentru postul de selecționer al României. Refuzul acestuia a declanşat o serie de acuze. 

Actorul Mihai Bendeac a reacționat după deznodământul negocierilor dintre FRF și Dan Petrescu, publicând o scrisoare deschisă pe rețelele sociale, în care recunoștea că i se pare ”ireal” că antrenorul nu a renunțat la bani pentru a merge la echipa națională.

Bendeac transmitea că, dacă ar fi fost în locul lui Dan Petrescu, și-ar fi achitat singur clauza de reziliere din contractul cu CFR Cluj, în valoare de 400.000 de euro, pentru a deveni selecționer.

"Domnule Petrescu… 400 de mii de euro??? Asta vă oprește? La banii dumneavoastră îi plăteam mâine. Da!!! Eu însumi! Nu-mi pot imagina fizic atâția bani cât ați agonisit. Știți care este scopul meu? Să-mi asigur un trai decent până la sfârșitul vieții și, peste câțiva ani, să ajung în punctul în care să DONEZ tot ce câștig. Sună idealist. Utopic. Dar idealismul și utopia sunt singurele concepte pentru care merită să trăiești. Asta cred, asta simt", i-a transmis Bendeac lui Petrescu. 

La două săptămâni de la acel moment, Dan Petrescu a oferit răspunsul și a spus că nu putea să muncească gratis sau chiar să plătească din propriul buzunar pentru a merge la echipa națională, a transmis digisport.ro

”Dacă aș fi plătit singur clauza aia de 400.000 de euro, la Federație mi s-a propus un salariu de 300.000, asta înseamnă 25.000 de euro pe lună, trebuia să dau 100.000 de euro de la mine ca să antrenez echipa națională.

Au fost voci prin ziare, că am mai citit și eu ziarele, care au spus că nu înțeleg decizia mea de a nu merge la echipa națională, că am făcut bani și ce-mi mai trebuie mie bani la vârsta asta și nu știu ce.

Dacă ei îmi găsesc un antrenor de la echipa națională care antrenează gratis sau care plătesc să antreneze echipa națională, o să antrenez și eu echipa națională și o să dau 100.000 de euro de la mine. Și dacă găsește în Mauritania sau undeva. Eu le propun celor care mi-au zis să se ducă să muncească gratis”, a spus Dan Petrescu, în cadrul unei conferințe de presă.

Comenteaza