Dan Petrescu a ajuns la meciul 700 ca antrenor: "Nu știu cine o să mai facă asta pe aici"

Dan Petrescu a ajuns la meciul 700 ca antrenor: "Nu știu cine o să mai facă asta pe aici"
| Foto: lpf.ro

Tehnicianul CFR-ului a atins o bornă importantă în cariera sa, începută în urmă cu 20 de ani.

În 2003, Dan Petrescu renunța la cariera de jucător și făcea primii pași în antrenorat. Pe lângă echipele pregătite în România, fostul fundaș dreapta a mai antrenat în Polonia, Rusia, Qatar sau China și a reușit să cucerească 8 trofee.

Partida dintre CFR Cluj și CS U Craiova a reprezentat meciul 700 din cariera sa de tehnician, iar Petrescu a povestit ce înseamnă această carieră pentru el.

"Trăiesc la maximum fiecare meci. Azi am făcut 700 de meciuri, îmi doream să fie o victorie. Nu știu ce antrenor o să mai facă pe aici 700 de meciuri din România. Eu am făcut 700 de meciuri în toată lumea, nu doar în România.

Și mai sunt, cred, vreo 300 de amicale, am ajuns la 1000, deci e normal să fie stres și nervi pentru că sunt foarte multe meciuri adunate în carieră", a explicat Petrescu, conform Digisport.

Sportul Studențesc, Rapid, Wisla Cracovia (Polonia), Unirea Urziceni, Kuban Krasnodar (Rusia), Dinamo Moscova (Rusia), Al-Arabi (Qatar), ASA Târgu Mureș, Jiagsu Suning (China), Al-Nasr (Emiratele Arabe Unite), CFR Cluj, Guizhou Hengfeng (China) și Kayserispor (Turcia) sunt formațiile pe care Dan Petrescu le-a pregătit de-a lungul carierei.

Din palmaresul tehnicianului ajuns la 55 de ani fac parte 4 titluri în Superligă alături de CFR Cluj, un titlu alături de Unirea Urziceni, o Supercupă a României alături de ASA Târgu Mureș, o Cupă a Chinei la Jiangsu Suning și un trofeu al ligii secunde din Rusia alături de Kuban Krasnodar.

Comenteaza