Cupa "Nadia Comăneci": 70 de gimnaste prezente la prima ediţie

Cupa
La prima ediţie a Cupei "Nadia Comăneci" la gimnastică artistică, desfăşurată în week-end la Sala Polivalentă din Oneşti, au participat peste 70 de tinere gimnaste reprezentând 10 dintre cele mai bune cluburi din ţară.

La evenimentul, organizat de Fundaţia Nadia Comăneci alături de Clubul Sportiv Municipal Oneşti în Sala Polivalentă "Nadia Comăneci", au participat peste 70 de tinere gimnaste reprezentând 10 dintre cele mai bune cluburi din ţară. Concursul s-a desfăşurat la bârnă, paralele, sol şi sărituri, câştigătoarele titlului la individual compus fiind Maria Pană - categoria 10 ani şi Antonia Duţă - categoria 9 ani, ambele de la clubul sportiv Dinamo Bucureşti. De altfel, CS Dinamo Bucureşti s-a aflat pe cea mai înaltă treaptă pe podium la competiţia pe echipe, urmat de CS Timişoara şi SCM Bacău.

"Ne bucurăm că am reuşit să organizăm această competiţie cu sprijinul CSM Oneşti, cu care avem o relaţie foarte strânsă. Răspunsul pozitiv al publicului, evoluţia gimnastelor şi susţinerea oferită de partenerii noştri ne dau speranţe să îndrăznim să credem că această competiţie va deveni o tradiţie, un eveniment anual, care va pune în valoarea gimnastica românească", a declarat Virgil Munteanu, Vicepreşedinte Director General al Fundaţiei Nadia Comăneci.

Micile gimnaste care au urcat pe podiumul de la Cupa "Nadia Comăneci" au primit medalii, plachete, diplome şi cadouri constând în cartea "Scrisori catre o tânără gimnastă", o autobiografie a Nadiei, dar şi în păpuşile "Nadia". În plus, cele două câştigătoare la individual compus au fost răsplătite cu câte o bursă în valoare de 500 de euro, oferită de Fundaţia Nadia Comăneci cu finanţare de la Rama, Unilever.

Premiile au fost înmânate micilor gimnaste chiar de colege ale Nadiei Comăneci - Luminiţa Milea Răileanu, Gabriela Sabadîş şi Iuliana Marcu Roman, alături de Virgil Munteanu şi Ingrid Istrate, director CSM Oneşti.

Deşi nu a putut fi prezentă la eveniment, Nadia Comăneci a transmis un mesaj gimnastelor participante la competiţie, interesându-se permanent de desfăşurarea concursului. "Îmi pare foarte rău că nu am putut fi alături de fete. Sunt foarte mândră de ele şi vreau să felicit în primul rând reprezentantele clubului Dinamo Bucureşti şi pe antrenorul lor, Dan Potra. Abia aştept să le văd la Olimpiadă!", a declarat ulterior Nadia Comăneci, Preşedinte Fondator al Fundaţiei Nadia Comăneci.

 

Etichete
Comenteaza