Cupa Davis la Cluj. România pierde meciul decisiv în duelul cu Polonia

Cupa Davis la Cluj. România pierde meciul decisiv în duelul cu Polonia

Adrian Ungur a cedat în fața lui Kamil Majchrzak, scor 6-3, 6-2, într-o oră și 22 de minute.

Deși diferența dintre cei doi în clasamentul ATP este de mai aproape 500 de locuri în favoarea polonezului, partida a început echilibrat. La fel ca și în cazul meciului disputat de Marius Copil, polonezul s-a distanțat în finalul setului și s-a impus cu 6-3, în 45 de minute.

Problemele medicale de Adi Ungur s-au observat în setul secund, iar calitatea jocului său a scăzut considerabil. Deși a reușit un break, românul a pierdut în fața lui Majchrak, scor 6-3, 6-2 și implicit România a cedat în fața Poloniei, 3-2. La finalul partidei, Adrian Ungur și-a anunțat retragerea din echipa de Cupa Davis, dar și din circuitul profesionist.

În primele meciuri de simplu, desfăşurate sâmbătă, Marius Copil l-a învins pe Kamil Majchrzak cu 6-2, 6-4, iar Hubert Hurkacz l-a întrecut pe Adrian Ungur cu 7-6 (3), 7-5.

Duminică, perechea Florin Mergea/Horia Tecău a învins redutabilul cuplu Lukasz Kubot/Marcin Matkowski cu 7-5, 4-6, 6-3. Marius Copil nu a reuşit să îşi confirme statutul de favorit în faţa lui Hubert Hurkacz, care s-a impus cu 6-3, 6-4.

Rezultatele meciurilor în duelul România-Polonia:

Copil - Majchrzak 6-2, 6-4

Ungur - Hurkacz 6-7, 5-7

Tecău/Mergea - Kubot/Matkowski 7-5, 4-6, 6-3

Copil - Hurkacz 3-6, 4-6

Ungur - Majchrzak 3-6, 2-6

Comenteaza