Cum vede Sabău situația juniorilor Universității Cluj. Explicațiile antrenorului

Cum vede Sabău situația juniorilor Universității Cluj. Explicațiile antrenorului
| Foto: FC Universitatea Cluj

Tehnicianul a vorbit despre tinerii jucători pe care clubul clujean îi produce.

Grupele de juniori ale Universității Cluj au avut rezultate bune la mai multe categorii de vârstă în ultimii ani, însă tinerii fotbaliști își croiesc greu drumul spre lotul de seniori. Ioan Ovidiu Sabău a vorbit despre această situație și a explicat planul său pentru juniorii clubului.

"Acești jucători sunt foarte tineri și au jucat numai la juniori. Ne dorim foarte mult și sper să realizăm acest lucru, să facem echipă la Liga a 3-a. Mi-aș dori foarte mult ca ei să poată juca acolo. La fel, să aducem toți jucătorii împrumutați. Noi, la 19 ani jucam deja în echipa națională și nu există vreo regulă. Acum, cu ei trebuie să avem timp.

E normal ca clubul să fie concentrat pe prima echipă. Vrem să facem și alte investiții, în terenurile de antrenament pentru a avea condiții bune. Riscul cu acești jucători e să nu ai rezultate, ei să nu se ridice la nivelul primei ligi. Fanii vor rezultate, nu vor să vadă o echipă suferindă. Puține cluburi reușesc acest lucru.

Mie îmi place să promovez, dar să nu se întâmple precum cu Chinteș. L-am băgat la Craiova și apoi s-a accidentat, nu l-am putut lua nici pe bancă. Nu vreau să fac impresie bună că îl aduc, ci vreau să rămână, să îi dau 10-15 minute, să fie chiar titular. La juniori e un alt nivel, au nevoie de timp. Aici nu se merge pe interese, simpatii sau pile. Nu aș vrea ca cineva să se gândească la acest aspect", a explicat antrenorul Universității Cluj.

Comenteaza