Cum vede Sabău partida contra ultimei clasate: "Dacă suntem dornici și disciplinați cred că putem câștiga"

Cum vede Sabău partida contra ultimei clasate: "Dacă suntem dornici și disciplinați cred că putem câștiga"
| Foto: FC Universitatea Cluj

Universitatea Cluj întâlnește, luni, CS Mioveni, în runda cu numărul cinci din play-out-ul Superligii.

Victoria de la Ploiești le-a îmbunățit moralul "studenților", care urmează să întâlnească ultima clasată. Echipa clujeană se confruntă cu probleme mari în defensivă, unde Ilie e singurul stopper de meserie, însă Ioan Ovidiu Sabău așteaptă un succes.

Antrenorul a prefațat jocul cu CS Mioveni și își dorește implicare, concentrare și decizii cât mai bune din partea elevilor săi pentru a obține cele trei puncte la Mediaș.

"Ultima dată am început foarte slab, nepregătiți. Am revenit apoi, puteam să conducem la pauză și chiar puteam să câștigăm. Clar nu va fi ușor, e un meci important. Dacă pregătim bine jocul, ne respectăm adversarul și luptăm pentru fiecare minge, nu ar trebui să avem problme.

Va trebui să nu fim crispați, să luăm cele mai bune decizii. Trebuie, în zonele din apropierea careului, să ne asumăm și să avem agresivitate. Cred că jucătorii au experiența necesară să înțeleagă că acest joc e mai important decât cel din Cupă. Încă nu ne-am îndeplinit obiectivul.

Mioveni ar putea juca fără presiune, ei mai au șanse foarte mici la menținere. Trebuie să arătăm noi foarte bine ca ei să abandoneze lupta. Dacă dai adversarului speranțe, ei încă mai cred. Dacă suntem dornici și disciplinați cred că putem câștiga", a declarat tehnicianul.

Sabău simte presiunea finalului de sezon

Antrenorul a dezvăluit că ultima perioadă a fost complicată pentru el din cauza presiunii pe care o resimte. Ioan Ovidiu Sabău susține că implicarea sa emoțională în salvarea de la retrogradare face finalul de sezon și mai complicat.

"Mă încarcă situația din campionat, sunt nopți grele pentru mine. Am mai multe fire albe. Nu mi-am dat seama că voi pune eu această presiune pe mine. E greu pentru mine să antrenez "U" Cluj. Cunosc ce e aici și nu e ușor. De afară se simte puțin.

Dar dacă ai fost format aici, cunoști suporterii știi ce așteptări sunt. De aceea îmi doresc atât de mult, nu pentru mine, pentru viitorul acestui club. Se spune că antrenorii își iau bagajele și pleacă. Eu îmi iau bagajele și rămân aici", a explicat Sabău.

Partida dintre Universitatea Cluj și CS Mioveni e programată luni, 24 aprilie, de la 17:30.

Comenteaza