Cum vede managerul general al “Șepcilor roșii” lupta pentru promovare: “U" Cluj înseamnă presiune din toate punctele de vedere

Cum vede managerul general al “Șepcilor roșii” lupta pentru promovare: “U" Cluj înseamnă presiune din toate punctele de vedere

Andrei Cordoș a vorbit despre lupta pentru pozițiile care asigură prezența în Liga 1 și nu vrea să ia în calcul luptele de culise care se vor intensifica spre finalul sezonului.

Sosit la finalul lui 2021, noul manager general al Universității Cluj s-a acomodat cu poziția sa în club și a discutat despre lupta pentru promovare. Andrei Cordoș a vorbit și despre calitatea arbitrajelor din ultimele meciuri ale anului trecut, însă consideră că soarta “studenților” stă în mâinile lor.

“Nu cred că dacă vom fi mai vocali situația se va rezolva. Cred că se poate rezolva printr-o comunicare mai bună. Mă refer la dreptul legal de a cere arbitri mai buni. În play-off, nu doar la meciurile noastre, ar trebui să fie arbitri buni. Atunci, nu cred că vor mai interveni astfel de situații.

Dacă trimiți un arbitru neexperimentat, cum a fost la meciul cu Astra, automat apar astfel de situații. Dacă noi reușim să avem o echipă bună și dăm 5 goluri, poate arbitrul să dea 5 penalty-uri? Nu cred. Cheia este la noi.

Universitatea Cluj înseamnă presiune din toate punctele de vedere. Și dacă mergem în Liga 1 va fi complicat. În primul an va trebui să avem o echipă care să se mențină, iar la noi nu există așa ceva. Dacă mergi în Liga 1 trebuie să te bați de la egal la egal cu orice echipă. Din păcate sunt mulți care nu ne dau șanse la promovare. Sunt multe voci care susțin că nu avem experiență, că nu știm ce facem.

Am foarte mare încredere în Erik și Gabi. Văd o foarte mare implicare și o mare siguranță. Pe mine mă interesează să aduc, împreună cu Gabi, jucătorii cu care Erik crede că poate promova. Ce fac ceilalți nu mă prea interesează pentru că nu putem schimba asta”, a explicat Cordoș în podcastul 100%U.

”U” Cluj caută în continuare sponsori. Oficialii clubului negociază cu o companie importantă

Managerul general al echipei clujene a abordat și tema bugetului. Chiar dacă majoritatea echipelor cu care “studenții” se luptă sunt finanțate de autoritățile locale, Universitatea Cluj încearcă în continuare să atragă investitori privați.

“Alte echipe au bani de la primării, cheltuie banii cum vor. Noi ne uităm doar la ce avem noi de făcut și avem încredere că dacă reușim transferurile pe care Erik le dorește, atunci lucrurile vor merge într-o direcție bună. Universitatea Cluj poate să atragă multe fonduri. Mediul privat este interesat, chiar și firme din afara orașului. Suntem în discuții cu o firmă mare care ar putea veni alături de noi.

De multe ori jucătorii ajunși la un anumit nivel, cu o calitate incontestabilă nu tot timpul se adaptează la Liga a 2-a. Cred și Erik e de acord, eu îmi doresc jucători muncitori, implicați. De la noi au plecat 8 jucători. Decât să aduc 8 la fel, mai bine aducem 4 buni, în același buget.

Eu și Gabi am schimbat jucători, antrenori, președinți la acest club, cam știm ce e nevoie. Nu vrem să spunem că schimbăm fotbalul în Cluj, dar avem experiență în acest club. Avem oameni cu care am lucrat și care, chiar dacă nu sunt în club, ne pot sfătui.

Am venit la jumătatea proiectului și am intrat pentru că am văzut câte a schimbat Erik. Fiecare poate face greșeli, însă dacă suntem 2-3, procentajul s-ar putea să fie mai mic”, a spus Andrei Cordoș.

Comenteaza