Cum s-au descurcat jucătorii cluburilor clujene la echipele naționale. Birligea, erou la U21

Cum s-au descurcat jucătorii cluburilor clujene la echipele naționale. Birligea, erou la U21
| Foto: captura video

Opt dintre fotbaliștii celor două rivale din oraș, CFR și Universitatea, au fost convocați la loturile naționale ale României.

Atât naționala de seniori, cât și selecționatele U21 și U20 au disputat partide amicale în luna martie, în timp ce jucătorii de la U19 au participat la Turul de Elită pentru calificarea la Campionatul European. CFR Cluj și Universitatea Cluj au fost reprezentate de opt fotbaliști, șapte “feroviari” și un “student”.

Naționala de seniori

Pentru prima sa acțiune în calitate de selecționer, Edi Iordănescu a convocat nu mai puțin de 4 jucători ai campioanei, Cristi Manea, Andrei Burcă, Mario Camora și Mihai Bordeianu. Mai mult, Claudiu Petrila au fost convocat de urgență din cauza problemelor de lot.

În primul meci, pierdut de “tricolori” cu 1-0 în fața Greciei, Camora și Bordeianu au evoluat timp de 75 de minute, Burcă a fost pe bancă, iar Manea nu a fost în lot.

Situația s-a schimbat la remiza din Israel (2-2), când cei doi fundași au fost integraliști, Bordeianu a jucat din minutul 57, însă Petrila nu a apucat să debuteze.

Naționala de tineret

Selecționata pregătită de Florin Bratu a disputat două jocuri de pregătire, în compania Finlandei și Marocului. România i-a învins pe nordici cu 2-1, “feroviarul” Birligea fiind cel care a înscris primul gol, după ce a intrat în minutul 67.

De asemenea, colegul său de la CFR Cluj, Claudiu Petrila, a fost integralist, în aceeași situație fiind și Tudor Telcean, fotbalist împrumutat de Universitatea Cluj la Șelimbăr.

În cel de-al doilea meci, disputat în Maroc, România a fost condusă cu 2-1, însă același Birligea, intrat pe parcurs a reușit să înscrie pentru 2-2. Totodată, Telcean a evoluat timp de 54 de minute.

Naționala Under 20

La lotul condus de Bogdan Lobonț a fost convocat portarul campioanei, Otto Hindrich, care a fost integralist în înfrângerea cu Norvegia, scor 1-2, și a fost pe teren în prima repriză a eșecului suferit în fața Elveției, scor 0-5.

Naționala Under 19

Selecționata pregătită de Adrian Văsîi a participat la Turul de Elită din Croația, golgheterul Universității Cluj, Albert Hofman, fiind printre cei convocați.

Atacantul a evoluat din minutul 66 în victoria cu 5-1 în fața Georgiei, a fost schimbat la pauză în succesul contra Croației, scor 2-1, și a intrat în minutul 73 al duelului pierdut în fața Islandei, scor 0-3.

În urma rezultatelor înregistrate la Turul de Elită, naționala U19 a României a obținut calificarea la Campionatul European, care se va disputa în perioada 18 iunie – 1 iulie în Slovacia.

Comenteaza