Cum au ajuns femeile și copiii victimele jandarmilor în derby-ul Steaua - Rapid

Cum au ajuns femeile și copiii victimele jandarmilor în derby-ul Steaua - Rapid
Ciocnirile între jandarmi și suporteri de pe Arena Națională | Foto: Mediafax

Gândit şi promovat ca un derby care să anunţe renaşterea fotbalului bucureştean, meciul dintre CSA Steaua Bucureşti şi Academia Rapid a fost marcat de evenimentele care au avut loc în tribunele Arenei Naţionale. 

Suporterii celor două echipe au fost implicaţi într-un conflict dur în prima repriză, care a oferit Jandarmeriei pretextul de a folosi gaze lacrimogene, lucru ce a afectat cea mai mare parte a publicului de la tribuna a doua.

În prima repriză la inelul superior de la tribuna a doua, mai mulţi suporteri ai FCSB au încercat să afişeze un banner cu mesajul "FCSB = Steaua". Suporterii Peluzei Sud Steaua au anticipat o astfel de replică după mesajul pe care ei l-au afişat la jocul FCSB - CSU Craiova, astfel că încercarea primilor a fost dejucată rapid.

Pe gard a apucat să apară doar partea bannerului pe care scria ”FCSB”, restul mesajului fiind blocat de intervenţia steliştilor. Pânza a fost confiscată şi dusă în Peluza Sud, însă până la lămurirea incidentului mai mulţi suporteri şi-au părăsit locul şi s-au îndreptat, în viteză, către sectorul în care suporterii FCSB au încercat afişarea mesajului.

Fanii Rapidului, din peluza nord a stadionului, nu au sesizat disputa şi au crezut că ultraşii stelişti îi atacă pe ei. A fost momentul în care mai mulţi giuleşteni au spart fără efort barajul de stewarzi nepregătiţi, între peluză şi tribuna a doua, şi s-au ciocnit cu cei 15 stelişti care au ajuns până în cealaltă parte a terenului.

În timp ce mesajul capturat de stelişti a apărut la Peluza Sud şi a fost afişat invers, după modul clasic de operare al celor din galerii, Jandarmeria a intervenit în forţă în zona în care s-au produs incidentele. Deşi s-au confruntat cu un număr redus de huligani violenţi şi scăpaţi de sub control, forţele de ordine au apelat din primele momente la gazele lacrimogene, în ciuda faptului că zona era populată cu spectatori femei şi copii.

Comenteaza