Cum ar arăta "grupa morții" pentru CFR Cluj: Bayern, Barcelona și Inter în Gruia!

Cum ar arăta "grupa morții" pentru CFR Cluj: Bayern, Barcelona și Inter în Gruia!
Munchenezii au zdrobit-o pe Barcelona cu 8-2 în actualul sezon de Champions League | Foto: FC Bayern

Viitoarea ediție a Ligii Campionilor prinde contur, cunoscându-se deja 15 din cele 16 echipe care se vor află în primele două urne valorice.

Înaintea finalei din acest sezon dintre Paris St. Germain și Bayern, întârziată din cauza pandemiei, putem arunca o privire și asupra stagiunii care urmează, potrivit Sport.ro. Într-o perioadă în care meciurile din tururile preliminare sunt în plină desfășurare, s-au clarificat lucrurile și în ceea ce privește felul în care se va desfășura tragerea la sorți a grupelor, programată la 1 octombrie.

Conform modificărilor aduse în ultimii ani de UEFA, în prima serie valorică, a "favoritelor" sunt primite campioanele primelor șase țări în clasamentul coeficienților, precum și deținătoarele la zi ale Ligii Campionilor și Ligii Europa. Așa se face că în urna 1 își fac loc formații precum Zenit, FC Porto sau Sevilla, care în mod normal ar fi fost plasate mult mai jos.

Analizând componența primelor două urne, nu se poate vorbi de nici o diferență de valoare. Din contră, cu Barcelona, Atletico, cele două forțe din Manchester plus Chelsea și Dortmund, se poate spune chiar că urna secundă pare mai populată de nume mari ale fotbalului continental.

În ceea ce o privește pe campioana României, CFR Cluj, echipa lui Dan Petrescu trebuie să mai treacă trei tururi preliminare pentru a ajunge la "masa bogaților", primul duel de foc fiind cu Dinamo Zagreb. O eventuală calificare în grupe i-ar putea aduce CFR-ului o "grupă a morții" cu Bayern Munchen (actuală finalistă a Ligii), Barcelona lui Messi și Inter Milano, finalista Ligii Europa.

URNA 1

Real Madrid
Liverpool
Juventus
Bayern
PSG
Zenit
FC Porto
FC Sevilla

URNA 2

FC Barcelona
Atletico Madrid
Manchester City
Manchester United
Sahtior Donetk
Borussia Dortmund
Chelsea
Benfica/Ajax

Comenteaza