Cum a trăit patronul campioanei partida cu Rapid: “Nu mi-a plăcut nici mie ce am văzut în repriza a doua”

Cum a trăit patronul campioanei partida cu Rapid: “Nu mi-a plăcut nici mie ce am văzut în repriza a doua”
| Foto: gsp.ro

Nelu Varga a vorbit despre prestația fotbaliștilor pregătiți de Dan Petrescu în cel mai recent duel din sezonul regulat al Ligii 1.

După ce la finalul partidei dintre CFR Cluj și Rapid, antrenorul campioanei s-a declarat dezamăgit de elevii săi, patronul formației din Gruia a dezvăluit că împărtășește opinia tehnicianului. Cu toate acestea, Nelu Varga speră să vadă un joc mai bun al “feroviarilor” și dezvăluie că va avea o ședință cu jucătorii.

“Foarte greu, cu stomacul în gât. Nu mi-a plăcut nici mie ce am văzut în repriza a doua. Ceva se întâmplă. Cred că este vorba de un blocaj, au căzut psihic, nu-mi dau seama care este problema. Bine că au câștigat totuși meciul. Sper ca această victorie să ne facă să ne revenim.

O să am și eu o ședință cu jucătorii și cu stafful tehnic, să vedem care sunt problemele. Dau atâția bani la echipă, am încercat să o fac puternică, asigur cele mai bune condiții, dar nu vreau să mai trăiesc meciurile în asemenea stres.

Nu am vrut să reacționez la cald, cum făceam înainte, de aceea am lăsat să treacă o zi. Eu am încredere în Dan Petrescu, în jucători, dar trebuie să deblocăm situația. Nu-mi fac griji de titlu, dar nici nu vreau să riscăm. Pentru că avem planuri mari pentru viitor”, a spus Varga pentru GSP.

Patronul din Gruia a vorbit și despre situația financiară a formației sale și a admis existența restanțelor salariale. Cu toate acestea, Varga e optimist că dificultățile vor fi depășite, iar clubul se va autofinanța cât de curând.

”Sunt niște salarii restante, dar totul se va rezolva. Lumea nu știe că, după ce am dat afară vechea conducere, m-am trezit cu datorii mai vechi, de 10 milioane de euro.

Mie îmi spuneau că totul e în regulă, tot dădeam bani, dar n-am știut nimic despre ce se întâmpla, de fapt. Am achitat deja opt, am încercat să țin pasul și cu salariile. Dar nici eu nu sunt sac fără fund! Au fost jucători aduși pe bani mulți, unii nu jucau, apoi am plătit și ca să plece. De aceea am și demarat un audit.

Nu e vorba de răutate, de răzbunare, dar dacă cineva a greșit, să plătească! Iar jucătorilor le-am promis că până la finalul lunii martie vom ajunge cu salariile la zi. Eu o să mă țin de promisiune, dar și ei trebuie să dea mai mult.

Acum 5 ani, când am venit la CFR, mi-am fixat un target de 10 ani, în care clubul să ajungă să se autofinanțeze și chiar să aducă profit. Eu cred că este posibil chiar din acest an, cu sponsorii pe care îi vom atrage și dacă ajungem în grupele Champions League sau Europa League.

Până acum am băgat 60 de milioane de euro la CFR, în cinci ani. Avem un buget, cu salarii, taxe și tot ce înseamnă întreținerea unei echipe, de 1,5 milioane de euro pe lună. Poate că unii jucători au fost supraevaluați. La noi sunt și salarii de 35.000-40.000 de euro. Doar media e de 20.000 de euro. De aceea am și pretenții”, a explicat Varga. 

Comenteaza