Cum a schimbat Edi Iordănescu jocul CFR-ului. Statisticile primelor luni de mandat

Cum a schimbat Edi Iordănescu jocul CFR-ului. Statisticile primelor luni de mandat
| Foto: facebook.com/cfr1907

Sosirea tehnicianului în Gruia a îmbunătățit jocul ofensiv al “feroviarilor”, față de perioada în care echipa era pregătită de Dan Petrescu.

Deși a revenit la CFR Cluj în urmă cu trei luni, Edi Iordănescu a schimbat modul în care campioana evoluează. Potrivit cifrelor InStat, prezentate de GSP, jucătorii CFR-ului pasează mai mult, driblează mai mult și șutează de mai multe ori pe poarta adversă. În plus, echipa are o medie mai bună de puncte câștigate pe meci, decât în perioada în care era condusă de Dan Petrescu.

În ultimele luni, CFR Cluj a reușit o medie de 2,38 puncte pe meci, față de 1,9 în mandatul fostului antrenor, “feroviarii” au înscris 1,46 goluri pe meci, față de 1,09 și au reușit 5,46 șuturi pe poartă, în comparație cu 4,27, în era Petrescu. Mai mult, echipa a driblat de 31,38 de ori în medie pe meci, față de 28,64 și a crescut și la capitolul pase, 478,38 vs. 384,73.

Totodată, și defensiva campioanei a evoluat, iar media golurilor primite a scăzut. În ultima perioadă, “feroviarii” au încasat 0,46 goluri pe meci, în comparație cu 0,55 în mandatul lui Dan Petrescu.  

Comenteaza