Cum a fost la cea de-a cincea ediție a Cupei Vlădeasa. Vremea a dat mari bătăi de cap

Cum a fost la cea de-a cincea ediție a Cupei Vlădeasa. Vremea a dat mari bătăi de cap
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Au fost condiții meteorologice dificile la cea de-a cincea ediție a Cupei Vlădeasa la schi alpinim și schi de tură ce s-a desfășurat în weekend-ul recent încheiat.

Cea de-a cincea ediție a Cupei Vlădeasa la schi de tură și schi alpinism s-a desfășurat duminică, 26 februarie 2023, zi în care vântul nu a mai fost așa puternic ca în precedenta, când era inițial programată întrecerea. Totuși, căderile de zăpadă și ceața au fost suficiente pentru a amâna cu câteva ore startul, pentru ca participanții să poată ajunge la linia de pornire.

Și în aceste condiții dificile, câteva zeci de candidați s-au luptat în cele două concursuri ale cupei. Organizată de Salvamont Vlădeasa și de Salvamont-Salvaspeo Cluj, serviciu public de interes județean care funcționează în subordinea Consiliului Județean Cluj, Cupa Vlădeasa 2023 a avut, ca la fiecare ediție, două probe, cu pornirea de la baza Salvamont Vlădeasa: schi alpinism și schi de tură.

De altfel, vremea potrivnică din creasta masivului Vlădeasa vântului puternic i s-au alăturat și ceața și ninsoarea , i-a determinat pe organizatori să modifice traseul inițial al probei lungi, pentru a evita expunerea sportivilor, decizie apreciată de toți participanții.

La cele două probe au luat parte sportivi amatori dar și elite din lumea sporturilor montane. Concursul este inclus în calendarul competițional al Federației Române de Alpinism și Escaladă și își propune să promoveze schiul de tură ca o alternativă la schiul pe pârtie.

Comenteaza