Cum a ajuns „Iohannis" să apere poarta campioanei CFR Cluj

Cum a ajuns „Iohannis" să apere poarta campioanei CFR Cluj

Otto Hindrich a povestit cum a ajuns să fie poreclit după numele președintelui. „Colegii spun că vorbesc ca şi el. Sunt, aşa, calm, şi vorbesc lent", a explicat tânărul portar.

Otto Hindrich are doar 19 ani, dar pretenţiosul antrenor Dan Petrescu a avut curaj să-l folosească titular în dauna lui Cristi Bălgrădean (33 de ani), portarul care are aproape 400 de meciuri pe prima scenă a fotbalului românesc şi în cupele europene. 

A profitat de faptul că un alt jucător U21, Petrila, s-a accidentat şi l-a convins pe antrenor că este o variantă perfectă şi cu ajutorul lui echipa a doborât recordul de minute fără gol primit în Liga 1.

Chiar dacă raţionamentul este unul relativ simplu, dacă bagi în poartă jucătorul Under 21, ai alţi 10 fotbalişti cu experienţă pe teren, unde a mai important, puţini s-ar fi aşteptat, totuşi, la aşa ceva din partea lui Petrescu. 

Hindrich este poreclit Iohannis

Porecla tânărului viine de la temperamentul opus de cel a lui Dan Petrescu. Este calm şi aşezat, de unde pare că i se trage şi noua poreclă, „Iohannis". 

„Golofca m-a numit Otică, dar acum a apărut, nu de mult, porecla Iohannis. Colegii spun că vorbesc ca şi el. Sunt, aşa, calm, şi vorbesc lent.

Am început fotbalul cu gândul să fiu în aceeaşi poartă în care au fost Nuno Claro şi Arlauskis şi Felgueiras. Este un vis devenit realitate. Am fost copil de mingi când era Marc în poartă. Am intrat de mână cu jucătorii la meciul cu Inter, din Europa League, şi am intrat de mână cu Felgueiras (n.r. atunci scorul a fost 3-0 pentru echipa italiană).

La primul meu antrenament nu am avut curaj să spun că vreau în poartă, dar începând cu al doilea antrenament a venit tatăl meu şi i-a spus lui domnul Mezei (n.r. Ioan mezei, antrenorul echipei) să mă bage în poartă”, a dezvăluit, într-un interviu pentru CFR TV, Otto Hindrich, cel care a ţinut intactă poarta CFR-ului în şapte dintre cele 8 meciuri în care a fost trimis pe teren!

Hindrich consideră lipsa „nebuniei de portar” un avantaj

„Multă lume a spus că parcă nu am nebunia aia (n.r. pe care o au portarii), că sunt prea calm. Dar eu cred că este un avantaj, că nu-mi pierd capul.

Am 1,95 metri. Acum patru ani cred că eram cel mai mic portar din generaţia mea, dar într-un an am crescut nouă centimetri.

Am avut mulţi mentori, mulţi antrenor de portari, dar colegul meu Arlauskis m-a ajutat foarte mult şi acum Cristi Moldovan, antrenorul cu portarii, mă ajută foarte mult să cresc.

Eu provin din satul Luna de Sus, de aici, de lângă Cluj, şi aici era o familie cu etnie germană. Dar, sincer, nu prea ştiu germană, ci doar cât am învăţat la şcoală.

Am avut media 8,66 la Bacalaureat, mare, mai ales că am fost la mate-info", a mai povestit Hindrich pentru CFR TV.

 

Comenteaza