Cum a ajuns Dan Petrescu în Serie A, deși era aproape de a semna cu Fenerbahce

Cum a ajuns Dan Petrescu în Serie A, deși era aproape de a semna cu Fenerbahce

Actualul antrenor al CFR-ului a povestit cum s-a transferat la Foggia în 1991, chiar dacă primise bani în avans de la Fenerbahce.

Dan Petrescu a jucat timp de două sezoane la Foggia, după care a trecut la Genoa, iar mai apoi cariera sa a continuat timp de opt ani în Anglia. Totuși, fostul fundaș dreapta era pregătit să semneze cu o altă formație în 1991. Petrescu a recunoscut că a fost aproape de Fenerbahce, însă agentul său și președintele Foggiei l-au convins să aleagă Italia.

”Era totul făcut, chiar luasem niște bani în avans de la Fenerbahce. Eram la aeroport, să plec la Istanbul, când Giovanni Becali și Pasquale Casillo, președintele de la Foggia, au apărut.

Eu mai fusesem în Turcia, mă antrenasem în ultimele opt zile în așteptarea rezolvării contractului. Eu eram pregătit să semnez cu Fenerbache, dar m-am trezit într-un avion privat către Italia.

Ne antrenam mult cu Zeman. Am lucrat cu el în doi ani cât am lucrat tot restul carierei. Dacă eu aș propune acel tip de antrenamente acum, aș fi dat afară după trei meciuri. Nu era ușor, mi-era greu și cu mâncarea.

Eu eram obișnuit să mănânc friptură cu cartofi prăjiți, iar în Italia erau pe masă doar paste, salate și apă. Nu mai văzusem așa ceva, dar apoi am adus acest obicei și la echipa națională”, a spus Dan Petrescu pentru goal.com.

Fostul fundaș dreapta a îmbrăcat de 61 de ori tricoul Foggiei pentru care a înscris de șapte ori.

Comenteaza