Foto Cristi Balaj explică fazele controversate de la CFR - Petrolul. Ce scuze i-a găsit arbitrului

Cristi Balaj explică fazele controversate de la CFR - Petrolul. Ce scuze i-a găsit arbitrului

Președintele formației din Gruia a analizat cele două momente în care oaspeții au cerut penalty, iar Istvan Kovacs a lăsat jocul să continue.

Nimic nu anunța ce avea să se întâmple luni seară între CFR Cluj și Petrolul Ploiești. Un simplu meci de campionat s-a transformat într-un scandal de proporții, ce îl are în prim plan pe Istvan Kovacs. Centralul a luat o serie de decizii controversate, spre nemulțumirea oaspeților, care au acuzat jocuri de culise.

În schimb, Cristi Balaj, fost arbitru și actual președinte al CFR-ului are o altă părere. Oficialul formației din Gruia a analizat fazele acuzate de ploieșteni, susține că deciziile luate au fost corecte și i-a găsit circumstanțe atenuante lui Kovacs.

"Dacă se întâmplă ceva foarte clar la această fază, este jucarea mingii de către portar. După asta apare un contact întâmplător, pentru că fotbalul se joacă în mișcare. Vedem atacantul care îşi lasă vârful picioarelor, ceea ce înseamnă că el nu mai are intenţia să păşească. Nici nu îşi doreşte acest lucru.

În momentul în care un atacant târăşte vârful picioarelor pe sol, este clar că îşi doreşte să cadă. Să vă uitaţi la vârful picioarelor lui. De ce nu a mers la VAR? În momentul în care arbitrul din camera VAR sesizează că atacantul forţează şi îşi târăşte vârful picioarelor pe sol, este clar. Mesajul pentru arbitru este că atacantul îşi doreşte să cadă. El refuză să încerce să păşească.

Portarul, când joacă mingea, e normal să se deplaseze din inerţie. Nu se poate ca portarul să se întindă după minge, să o joace și să se oprească pe loc. Nu e suliţă să se înfigă în pământ. El alunecă, are acea mişcare inerentă. Nu întâmplător fotbalul este un sport de contact. Repet, atacantul anticipează și își lasă vârfurile picioarelor, le târăște pe sol", a spus Balaj la PrimaSport despre faza din minutul 32.

Faze controversate de la CFR - Petrolul

foto: captură video

Președintele echipei clujene a vorbit și despre momentul în care Ajeti își calcă un adversar în careu, iar jocul continuă.

"Din ce am discutat cu jucătorul, a ajuns târziu pentru că inițial a fost tras din spate de un adversar, suficient cât să nu poată porni atunci când și-a dorit. Dacă nu dai fault pentru că este o ținere scurtă, care-l împiedică să ajungă la timp, atunci dai penalty.

Dar Ajeti, din ce am înțeles, a ajuns cu întârziere la minge pentru că este ținut scurt, dar suficient, pentru a nu porni la timpul potrivit. De ce nu a intervenit VAR? Probabil arbitrul a considerat că există circumstanțe care oferă o neclaritate", explică Balaj.

Faze controversate de la CFR - Petrolul

foto: captură video

Comenteaza