Cristescu: “Echipa este închisă. Va fi mai puternică decât sezonul trecut”. „U” BT şi-a adus jucători atletici, de patru naţii

Cristescu: “Echipa este închisă. Va fi mai puternică decât sezonul trecut”. „U” BT şi-a adus jucători atletici, de patru naţii
„U” BT porneşte la drum cu un lot „mai solid, mai atletic şi mai puternic” decât în sezonul trecut, susţine Mircea Cristescu.

„U" BT pregăteşte un sezon în care va lupta pe trei planuri, campionat, Cupa României şi EuroChallenge şi în care speră să joace finala naţională, de care în primăvară a despărţit-o un coş de trei puncte. Planurile sunt mai mari şi pentru că sponsorul echipei va fi mai generos.

„Bugetul este mai mare, dar nu avem o cifră. Depinde de cât de departe vom merge în cupele europene. Banca Transilvania ne-a asigurat că totul va fi bine", a spus directorul executiv Mircea Cristescu.

În ceea ce priveşte lotul, se ştiu în acest moment numai jucătorii români: Tudor Jucan, Andrei Mandache, aduşi în această vară, Mihai Silvăşan şi Cătălin Baciu, păstraţi în lot alături de o serie de baschetbalişti tineri, crescuţi la Cluj.

Străinii vor fi de trei naţii, sârbi, americani şi un muntenegrean. „Echipa este închisă. Va fi o echipă la fel de internaţională ca anii trecuţi, dar puţin mai puternică decât sezonul trecut, sigur mai solidă, mai atletică. Trebuia să o construim aşa, având în vedere campionatul foarte puternic care se anunţă", a spus Cristescu. Numele jucătorilor sunt „sub cheie" încă două zile, apoi vor fi anunţate într-o conferinţă de presă.

Pe listă se află cu siguranţă, din nou, Branko Cuic, chiar dacă pe parcursul campionatului viitor va împlini 37 de ani. De asemenea, Darius Hargrove este printre jucătorii menţinuţi în lot. Au plecat, în schimb, Josh Sparks, Ivan Kuburovic şi Boris Lalovic.

Cristescu a dorit să îl readucă la Cluj pe Kyndall Dykes. „A fost prima opţiune. Am vorbit cu el şi cu agenţii lui, dar Kyndall a ajuns la un nivel mult prea înalt. Va juca probabil în Italia", a spus Cristescu. Dykes a făcut parte din echipa care a câştigat ultimul titlu naţional pentru baschetul clujean, în 2011. Tot la capitolul „repatrieri" au existat discuţii cu Zoran Krstanovic şi Sean Barnette. În locul primului, Cristescu a preferat un pivot „mai solid, mai atletic", în timp ce Sean Barnette, care a devenit MVP-ul campionatului bulgar anul acesta, va veni aproape sigur înapoi.

„Vom avea şi un rookie (n.r. debutant), care nu e chiar rookie, adică are ceva experienţă deja şi nu e american", a mai afirmat Cristescu.

Lotul se va reuni în 10 august, iar în 11 va efectua vizita medicală. Tragerile la sorţi pentru campionatul 2014/2015 şi pentru Cupei României vor avea loc la Oradea, într-o şedinţă a Biroului Federal al FRB. Doar 13 echipe s-au înscris în campionatul care va începe în 4 octombrie.

 

Comenteaza