Costel Enache, prezentat oficial de “studenți”: “Indiferent de situația clubului, “U” Cluj întotdeauna va avea obiective mărețe”

Costel Enache, prezentat oficial de “studenți”: “Indiferent de situația clubului, “U” Cluj întotdeauna va avea obiective mărețe”
| Foto: ZIUA de Cluj

Noul antrenor al ”Șepcilor roșii” a fost prezentat oficial și a oferit primele impresii după sosirea pe Cluj Arena.

Universitatea Cluj și-a prezentat noul antrenor, Costel Enache, un tehnician tânăr, însă experimentat la nivelul primelor două ligi din România. Noul antrenor al “studenților” a oferit primele impresii după sosirea la Cluj și a vorbit despre așteptările și obiectivele sale în legătură cu sezonul care a început recent.

“Sunt o fire optimistă, sunt încrezător, dar în același timp sunt și realist. Nu e o situație extraordinară, dar dacă ar fi fost nu s-ar fi ivit această oportunitate pentru mine. Nu e nici o situație disperată, cred în continuare în obiectivul pe care clubul și l-a propus și eu mi-l asum împreună cu staff-ul meu.

Cred în lotul de jucători și cred că are potențial. Sper să fim abili, inteligenți și inspirați să facem lucrurile rapid spre o eficiență imediată în jocuri pentru că avem nevoie de puncte. “U” Cluj e întotdeauna o oportunitate pentru orice antrenor, iar pentru mine cu atât mai mult.

Presiunea nu va dispărea, indiferent de rezultate. Doar locul întâi va fi mai lejer pentru cei implicați aici. Echipa are doar trei puncte, puțin după un început de sezon, dar lucrurile pot avea o oarecare explicație. Au venit mulți jucători, pregătirea nu a fost uniform, iar relațiile de joc nu erau puse la punct.

Indiferent de situația clubului, “U” Cluj întotdeauna va avea obiective mărețe, sau cel mai important obiectiv din competiția în care participă. Știu că toată lumea își dorește performanță. E o provocare profesională pentru mine, sper să o duc la bun sfârșit”, a spus Enache la prezentarea oficială.

Noul antrenor al clujenilor a vorbit și despre ceea ce așteaptă de la veteranii echipei. “Mă bazez mult pe experiența jucătorilor cu maturitate din lotul nostru, care pot gestiona astfel de momente. Mă bazez și pe colaboratorii mei și sper să găsesc punctele cheie, care să transforme echipa rapid într-una puternică și eficientă.

Nu sunt un tip agresiv, armele mele sunt comunicarea și argumentele. Întotdeaun voi lupta cu aceste arme pentru că altceva m-ar aduce în postura de a fi un om fals. Îl știu pe Gabi Tamaș, e un profesionist, are o experiență incredibil de mare, care poate ajuta tot grupul.

El are spirit de lider, iar liderii nu se formează, se nasc. Greu găsești așa ceva. Aștept din partea lui și a lui Goga să țină grupul aproape și să inspire responsabilitate, încredere, iar asta ar putea face o echipă frumoasă”, a explicat tehnicianul.

Costel Enache a discutat și despre pregătirea primului său meci pe banca Universității Cluj, cel cu Unirea Slobozia. ”O să am emoții la primul meci, nici nu aș mai fi în fotbal dacă nu mi-ar provoca o stare emoțională. Am peste 150 de meciuri în Liga 1 și încă 100 la Liga a 2-a și nu a existat joc la care să nu am emoții. Cred că este ca o hrană pentru suflet.

Nu am făcut absolut nimic specific pentru meciul de marți. Trebuie să recunosc că vin cu un mare handicap, nu știu toți jucătorii. Avem un lot numeros și e foarte important să înțeleg fiecare jucător și să recunosc abilitățile și competențele fiecăruia. Cred că trebuie să ne concentrăm pe echipa noastră, nu pe adversar în acest moment”, a declarat antrenorul Universității Cluj.

Comenteaza