Costel Enache, interviu din cantonamentul lui "U". Se trage tare pentru promovare. Ultimele transferuri

Costel Enache, interviu din cantonamentul lui "U". Se trage tare pentru promovare. Ultimele transferuri
| Foto: fcucluj.ro

Tehnicianul a vorbit despre atmosfera din cadrul echipei, despre integrarea în colectiv a jucătorilor veniți în pauza competițională, dar și despre posibilitatea realizării unor noi transferuri.

A trecut o săptămână de la începutul stagiului de pregătire centralizată de la Mogoșoaia, perioadă în care „studenții” s-au antrenat intens și au avut parte de două teste utile, cu CS Tunari (5-0) și FC Voluntari II (4-1). Antrenorul Costel Enache a tras câteva concluzii după prima jumătate a cantonamentului, într-un interviu pentru site-ul oficial al clubului.

Despre atmosfera din cadrul echipei:

Atmosfera este destul de bună. E o perioadă destul de grea. Antrenamentele se succed rapid, aproape în toate zilele am avut câte două ședințe de pregătire, iar în celelalte zile jocuri. E mult de muncă, iar volumul efortului e foarte ridicat. E absolut normal și știm cu toții lucrul acesta. Băieții sunt conștienți că perioada asta e una dificilă, dar au acceptat foarte bine efortul și situația până acum. Există oboseală, e absolut normală în perioadele acestea de acumulare, însă lucrurile se desfășoară destul de bine.

Despre jucătorii sosiți în iarnă:

E o integrare destul de grea și anevoioasă. Ei vin cu alte idei, cu o altă filosofie. E normal. Noi am forțat puțin lucrurile pentru că timpul nu ne ajută foarte, foarte mult. Avem doar patru săptămâni de pregătire și trebuie să grăbim puțin desfășurarea lucrurilor pentru a fi pregătiți în vederea meciului din Cupa României și imediat apoi pentru startul din campionat. Nu am avut foarte multe antrenamente de ordin tactic. Va trebui să facem un mix între partea de acumulare fizică și tot ce avem de reglat din punct de vedere tactic, dar mai avem timp să ajungă și ei cu viziunea de joc aproape de ce ne dorim și noi să facem. E clar că sunt jucători cu calitate, fotbaliști buni și muncitori și s-au integrat foarte bine în grup. Mai rămâne să mai conturăm automatismele de joc, să-i integrăm din acest punct de vedere.

Despre viitoarele transferuri:

Avem nevoie de concurență pe pozițiii și să acoperim bine posturile. Campionatul e lung, terenurile sunt grele, vremea e destul de dificilă. Vor mai apărea suspendări, sper că nu și accidentări, însă noi trebuie să fim pregătiți pentru orice. Probabil că vor mai veni un jucător sau doi, însă nu depinde doar de noi.

Despre situația medicală:

Tot timpul mai apar mici probleme. Sunt foarte multe antrenamente, iar contactul este destul de dur în sportul nostru. Numărul mare de antrenamente te solicită și mai apar mici probleme, cum ar fi o întindere de ligamente, o entorsă, un contact fizic mai dur. Mai apar câte puțin, dar în momentul acesta nu suntem atât de afectați încât să zicem că unul din jucători lipsește din antrenament. Gabi Tamaș a avut o problemă și a stat două zile separat de echipă și a făcut recuperare medicală și antrenament individualizat. El și-a revenit între timp, iar în ceea ce privește restul jucătorilor, toată lumea este bine.

Programul de pregătire al Universității:

  • Unirea Ungheni (Liga 3, seria 9, locul 4): 5-0
  • CS Tunari (Liga 3, seria 4, locul 5): 5-0
  • FC Voluntari II (Liga 3, seria 4, locul 7): 4-1
  • FC Rapid București (Liga 2, locul 3): 27 ianuarie
  • CSA Steaua București (Liga 3, seria 4, locul 1): 28 ianuarie
  • SCM Zalău (Liga 3, seria 10, locul 1): 3 februarie
  • Unirea Dej (Liga 3, seria 9, locul 1): 13 februarie

Prima partidă oficială a anului pentru echipa studențească va fi duelul din optimile Cupei României cu UTA Arad, care se va disputa în perioada 9-11 februarie. Între 19 și 22 februarie, ”U” va juca în campionat pe terenul celor de la Viitorul Pandurii Târgu-Jiu.

Postat în STIRI

Comenteaza