Costel Enache, explicații în legătură cu transferul lui Ogbu: “Ne-am gândit că un jucător cu motivație individuală poate fi util pentru echipa noastră”

Costel Enache, explicații în legătură cu transferul lui Ogbu: “Ne-am gândit că un jucător cu motivație individuală poate fi util pentru echipa noastră”

Antrenorul Universității Cluj consideră că atacantul nigerian poate reprezenta un plus pentru formația sa, în ciuda faptului că nu a mai evoluat de aproape doi ani.

“Șepcile roșii” au surprins prin aducerea lui Derick Ogbu, un atacant trecut pe la marea rivală CFR și a cărui carieră este în declin în ultimii ani. Cu toate acestea, Costel Enache e de părere că nigerianul poate fi un jucător pe care se va putea baza în meciurile din actuala stagiune.

“Ogbu nu a jucat de mult timp. Am căutat toată iarna atacanți, am văzut foarte mulți. Am avut o listă de priorități. Din cei trei pe care îi urmăream, am pierdut doi din diferite motive. Nu au vrut să vină în Liga a 2-a, nu au vrut să vină în România, salariul a fost prea mic și au avut oferte mai bune.

Ne doream un atacant care să fi jucat în ultimul timp, să fi fost aproape de țara noastră, să fie obișnuit cu condițiile meteo din zonă pentru adaptare rapidă. Nu am găsit pe profilul nostru și atunci am riscat un transfer pentru a avea completată poziția. Am încercat să luăm un jucător cu CV bun, care a confirmat, un jucător care are o motivație profesională.

În momentul în care Derick a ajuns la noi, ne-am luptat cu o echipă din prima ligă belgiană. Avea contractul în mână, însă a preferat să vină să joace la Cluj pentru că avea nevoie de continuitate și vrea să reintre în circuit. Noi ne-am gândit că un jucător cu motivație individuală poate fi util pentru echipa noastră”, a declarat antrenorul Universității Cluj.

Ogbu a vorbit și el despre motivele care au stat în spatele decizie de a reveni în România. “Am jucat pentru CFR, însă acum sunt la “U”. Îmi plac fanii echipei, spiritul lor, îmi place orașul. Când am decis să vin aici am venit pentru fani. Știu că e clubul orașului. Am venit aici ca să dau totul și să încercăm să promovăm.

Orașul este la fel că și ultima dată când am fost aici. Este special, oamenii sunt prietenoși. Fotbalul românesc este în creștere. După ce am plecat de aici am urmărit competiția. Am observat mulți jucători noi și credă că fotbalul românesc evoluează în fiecare an”, a spus atacantul nigerian.

Comenteaza