Costel Enache, după ultimul meci din 2020 pentru Universitatea Cluj: “E nevoie să rămânem echilibrați pentru că drumul e foarte lung”

Costel Enache, după ultimul meci din 2020 pentru Universitatea Cluj: “E nevoie să rămânem echilibrați pentru că drumul e foarte lung”
| Foto: FC Universitatea Cluj

Antrenorul a transmis că e nevoie de echilibru și de o analiză amănunțită în ceea ce privește strategia pentru anul viitor, după ce echipa sa a reușit un succes în fața Ripensiei, 1-0.

”Șepcile roșii” au încheiat 2020 cu o victorie pe teren propriu și încheie anul calendaristic pe ultima poziție ce asigură prezența în play-off. Cu toate acestea, Costel Enache a îndemnat la calm și își dorește o analiză echilibrată pentru a putea pregăti strategia pentru restul sezonului.

“Încerc să mă educ să fiu un om echilibrat. Nu vreau să duc lucrurile în extrem, nici când sunt pozitive, nici când sunt negative. O înfrângere ar trebui să mă țină cu capul pe umeri și cu moralul sus, iar o victorie cu atât mai mult.

Noi, românii, suntem expuși la a duce situațiile în extreme, nuntă și înmormântare și cred că dăunează, mai ales la fotbal. E nevoie să rămânem echilibrați pentru că drumul e foarte lung.

Am ajuns pe loc de play-off, dar lucrurile trebuie împărțite în două etape diferite. Am spus în momentul în care ne-am confruntat cu COVID-19 că vom avea mari probleme. Spuneam că vom expune jucătorii la accidentări și vom avea o cădere mare din punct de vedere mental și fizic.

Eu am mai trecut prin această experiență. Lumea a fost entuziasmată și am pierdut prin faptul că nu ne-am organizat mai bine în perioada de suferință COVID și imediat după. Acolo cred că pierdut un pic din ritm, era absolut normal. Cred că prin emulație, prin adunare, prin forța unui grup puteam face mai mult.  

E complicat, eu apar întotdeauna și încerc să mențin un echilibru. Datoria unui antrenor e să fie abil. Să își țină jucătorii aproape, să nu creeze disensiuni între ei pentru că ei sunt grupul cel mai apropiat. În plus, nu trebuie să supere conducerea și trebuie să dea încredere suporterilor și cât să rămână cu demnitate”, a declarat tehnicianul.

Comenteaza