Cosmin Stanciu, sportivul din spatele vedetei de la Survivor România: “Karate-ul e o parte din viața mea”

Legitimat la CS Politehnica Cluj-Napoca și multiplu campion mondial și european la karate, Cosmin Stanciu a impresionat în ultimele luni la cunoscutul show TV.

Devenit celebru în urma participării la show-ul Survivor România 2021, care propune o serie de întreceri sportive, Cosmin Stanciu este în viața de zi cu zi sportiv și antrenor de karate la CS Politehnica Cluj-Napoca. Tânărul este multiplu campion național, balcanic, european și mondial la karate și pregătește următoarea generație de sportivi.

A început să practice karate la vârsta de 7 ani și spune că nu a ratat niciun antrenament, în afara absențelor cauzate de accidentări. Cosmin e ambițios și își dorește întotdeauna să fie cea mai bună versiune a sa.

Cele 6 titluri de campion mondial, 7 titluri de campion european și 12 titluri de campion național dovedesc dorința sa de a fi întotdeauna cel mai bun.

“Sunt foarte ambițios, îmi doresc să fiu tot timpul cel mai bun. Tot timpul mi-am dorit asta și chiar am reușit la un moment dat. Am început să practic karate la vârsta de 7 ani, cu sensei Ionuț Dumbrăvescu. Aveam de ales între karate și box, iar sala de karate a fost mai aproape. Tatăl meu m-a dus la sală și de atunci nu am mai pierdut niciun antrenament, decât din cauza unor probleme medicale.

Cea mai mare motivație a mea e să îmi demonstrez tot timpul că sunt bun. Karate-ul e o parte din viața mea, tot ce sunt eu acum se datorează în mare parte acestui sport. Îmi doresc să fiu cel mai bun și să îmi demonstrez mie în primul rând acest lucru”, a spus Cosmin Stanciu.

Din 2010, sportivul predă karate, stilul Shyto-Ryu, la CS Politehnica Cluj-Napoca. Cosmin recunoaște că meseria de antrenor i se potrivește și spune că își dorește să modeleze următorii campioni ai României:

“Mă bucură foarte mult pentru că îmi doresc să dau mai departe ceea ce știu. Îmi doresc să ajung să scot campioni, cu rezultate ca și ale mele. Îmi doresc să văd copiii pe care îi antrenez că sunt educați, la fel cum m-a educat pe mine acest sport. Îmi doresc să creez oameni așa cum sunt eu, echilibrați, calculați și foarte educați. Vreau să vină la noi la sală cât mai mulți sportivi și să devină campioni”,

Deși se confruntă cu o afecțiune la plămâni, sportivul de 33 de ani își dorește să fie prezent la Campionatul Mondial, pe care plănuiește să îl câștige pentru a șaptea oară în carieră.

“În acest an avem Campionatul Mondial, la care aș vrea să particip și să îl câștig. Ar fi al șaptelea titlu mondial pentru mine. Deocamdată am ceva probleme de sănătate, la plămâni, și nu mă pot antrena. Nu știu exact când mă vor lăsa medicii să revin”, a încheiat Cosmin Stanciu.

Comenteaza