Cosmin Contra, bucuros după victoria din Muntenegru: “Am făcut un meci extraordinar”

Cosmin Contra, bucuros după victoria din Muntenegru: “Am făcut un meci extraordinar”
| Foto: facebook.com/NationalaRomanieiOfficial

România a învins la limită la Podgorica, dar succesul nu a fost suficient pentru a-i califica pe “tricolori” în urna a 3-a valorică pentru preliminariile Euro 2020.

Naționala a încheiat o nouă competiție și deși elevii lui Contra au fost neînvinși, parcursul din Liga Națiunilor nu a ajutat cu nimic selecționata României. “Tricolorii” aveau nevoie de o victorie la două goluri în Muntenegru pentru a fi în urna a 3-a valorică și a spera la adversari mai accesibili în următoarele preliminarii.

Totuși, selecționerul Cosmin Contra s-a declarat mulțumit după succesul de la Podgorica. “Sunt un antrenor fericit pentru atitudinea pe care am avut-o, dar sunt mai puțin fericit că nu am reușit să terminăm pe cele mai bune două locuri doi. Am făcut un meci extraordinar. Păcat că am înscris doar un gol, al doilea ne-ar fi trebuit foarte mult pentru a ne îndeplini obiectivul. Sunt un antrenor mândru și dacă vom avea atitudinea asta pe viitor, ar fi extraordinar”, a spus antrenorul la Pro Tv.

Tehnicianul a vorbit și despre următoarea campanie de calificare a Naționalei. “Felul în care ne-am dorit victoria la fiecare meci mă face încrezător pentru preliminarii. E clar că neîndeplinind obiectivul, e un eșec. Fără al doilea gol marcat, e pe jumătate bucuria. Am avut 4-5 situații de gol, puteam intra la pauză cu 2, 3-0. Îmi asum această vină, dar joacă și adversarii... În unele partide suntem mai inspirați. Vom vedea la tragere. În fiecare urnă valorică există și adversari mai slabi valoric. Nu trebuie să ne gândim că prindem grupa infernală și nu ne putem califica. Vom vedea după tragerea la sorți”, a precizat selecționerul.

Tragerea la sorți pentru preliminariile Euro 2020 va avea loc la Dublin, Irlanda, în 2 decembrie.

Comenteaza