Cornel Dinu, un nou atac la adresa lui Dan Petrescu: “Fotbalul lui este unul sărac”

Cornel Dinu, un nou atac la adresa lui Dan Petrescu: “Fotbalul lui este unul sărac”
| Foto: Arhiva

Fostul selecționer a criticat jocul eficient, dar inestetic prestat de noua campioană.

Cornel Dinu consideră că echipa din Gruia are capacitatea tehnică de a juca un fotbal spectaculos, dar Dan Petrescu nu cere acest lucru de la jucătorii si. “Nu îşi cunoaşte echipa, pentru că, după părerea mea, capacitatea ofensivă pe care o are distribuţia aruncată cel mai des în teren - Manea şi Camora sunt jucători de atac. Au Culio - cel mai bun mijlocaş, Hoban se spune că este printre primii trei închizători la mijlocul terenului, Djokovic este un jucător de coloratură, care la faze fixe reuşeşte să marcheze.

Iar în atac îi ai pe Omrani, pe Ţucudean, pe Mailat, pe Costache, îl mai ai şi pe Ioniţă. Măi, Dane, înseamnă că nu te pricepi la fotbal. Când ai asemenea capacitate tehnică ofensiva pune-i în valoare şi nu câştigă cu 1-0, 2-0 şi cu trageri de timp în final, cu bieţii  de la Viitorul, care nu au tras niciun şut pe poartă. Lotul Clujului este dispus pe un joc spectaculos, frumos, pe combinaţii, pe driblinguri.

E onorant să câştigi un titlu, eu nu m-aş bucura deosebit pentru că am câştigat un astfel de campionat, distrugând pe undeva sau necontribuind deloc la bucuria de a privi şi de a interpreta fotbalul. El are un fotbal închis care nu face parte din ceea ce a însemnat el ca jucător. Nu văd nimic din ceea ce a jucat el. La jucătorii pe care îi antrenează acum, pentru că fotbalul lui este unul sărac în mijloace în exprimare, dar, sigur, cu o eficienţă, pentru că distrugatorul este împărat în ţara proştilor”, a spus Dinu, la Telekom Sport.

CFR Cluj a reușit, duminică, să câștige al patrulea titlu de campioană din istoria clubului, după victoria cu Viitorul, scor 1-0.

Comenteaza