CORESPONDENȚĂ DIN PARIS: România-Elveția. Toți în galben, spre Parc des Princes! - FOTO

CORESPONDENȚĂ DIN PARIS: România-Elveția. Toți în galben, spre Parc des Princes! - FOTO
Suporterii români aflați în Franța așteaptă cu optimism cea de-a doua partidă de la Euro 2016, cu Naționala Elveției de miercuri.

Jucăm tot la Paris, dar de această dată nu pe Stade de France, în Saint Denis, ci în vestul capitalei, aproape de Bois de Boulogne, pe Parc des Princes.

10.000 de români sunt așteptați miercuri în tribune să își încurajeze Naționala. Parisul se află încă sub cod galben de ploi și inundații, cel puțin până miercuri dimineața, dar la ora meciului (19 ora locală) ploile ar putea înceta, iar termometrele vor arăta 17 grade celsius. Vremea nu îi va împiedica însă pe suporterii români să se adune în jurul prânzului la "fan zone-ul" amenajat în fața Turnului Eiffel. Mai mult, fanii naționalei și-au dat întâlnire, prin intermediul Facebook, la ora 15:00, în Place de Varsovie, de unde vor să pornească în marș spre Parc des Princes.

"Prima paradă din istorie a fanilor tricolori la meciul cu Elveția: toți în galben, spre Parc des Princes!", anunță FRF pe site-ul oficial. "Pe 15 iunie, începând cu ora 12:00, românii sunt așteptați la Fan Zone-ul parizian din Champ de Mars. De data aceasta, vor fi întâmpinați de Cabral Ibacka și nu vor lipsi nici cei doi foști internaționali români, Miodrag Belodedici și Ion Vlădoiu", informează FRF.

A fost creat și un eveniment pe Facebook, cu prilejul acestui marș: "Pentru prima oară în istorie la un turneu final se va organiza o paradă a fanilor români! Suporterii care au bilet de intrare la partida România - Elveția vor pleca împreună spre stadionul Parc des Princes. Punctul de plecare este Place de Varsovie, situat vis-a-vis de Turnul Eiffel, peste Sena. Grupul, condus de Cabral, se va deplasa spre arenă, pe o distanță de 3,8 kilometri, escortat și se vor exersa scandările pentru stadion", sună anunțul de pe Facebook..

Iar reacțiile nu au întârziat să apară. "Venim și noi cu toba!", a scris un suporter, completat de un altul: "Mâine cucerim din nou Parisul!".

Miercuri seara, pe stadionul de 45.000 de locuri unde Zlatan Ibrahimovici a făcut istorie în tricoul lui PSG, a venit rândul elevilor lui Iordănescu&Co să demonstreze că fotbalul se joacă, totuși, pe goluri. România are nevoie de victorie cu Elveția pentru a se califica de pe locul secund, dar are și varianta egalului, care ne obligă la o victorie în ultimul meci cu Albania și, în funcție de rezultatele din celelalte grupe, ne permite calificarea chiar și de pe locul al treilea (în premieră, la Euro 2016, alături de Naționalele de pe locul 1 și 2, merg în optimi și cele mai bune patru echipe clasate pe locul trei din cele șase grupe).

Marți, de la ora 19:00, ora României, este programat antrenamentul oficial, pe Parc des Princes, ultimul prilej pentru Anghel Iordănescu de a evalua condiția fizică a fotbaliștilor, înainte de disputa cu Elveţia. La moral, "Tata Puiu" mai poate lucra încă 24 de ore, pentru a repara stricăciunile create de golul lui Payet din ultimul minut al disputei cu Franța.

Dacă Tătărușanu e titular clar între buturi (mai ales după ce reluările au arătat că a fost fault în atac la golul lui Giroud de pe Stade de France), iar staff-ul Naționalei a concluzionat că apărarea Săpunaru - Chiricheș - Grigore - Raț a făcut un meci bun în fața Franței, schimbările ar putea apărea doar în compartimentele median și ofensiv.

La închidere vor intra din primul minut, din nou, cuplul Pintilii-Hoban. Vârf împins ar fi putut intra Alibec, în locul lui Andone, însă incidentul cu presupusa țigară fumată de vârful Astrei la vestiar, în pauza meciului de vineri, dacă se adeverește, îl propulsează pe Keșeru ca principal concurent pentru Andone. Pe aripi, Stancu rămâne preferatul lui Iordănescu în stânga, iar în dreapta selecționerul va alege între Popa și Torje. În spatele vârfului, Stanciu e punct fix și va începe titlular și cu Elveția.

Așadar, primul 11 al României în partida de miercuri seara ar putea arăta astfel:

Tătărușanu - Săpunaru, Chiricheș, Grigore, Raț - Hoban, Pintilii - Torje (Popa), Stanciu Stancu - Andone (Keșeru).

Ionuț Badea, unul dintre cei trei "secunzi" ai lui Anghel Iordănescu, a analizat adversarul de miercuri al "tricolorilor":

"Pe hârtie, Elveţia e net superioară atât României cât şi Albaniei, judecând după componenţa lotului, pentru că majoritatea joacă în Bundesliga. Shaqiri e un jucător cu o tehnică peste medie, poate destabiliza apărarea. Are tendinţă foarte mare de pase periculoase, de dribling, de şut la poartă. Elveţia are o echipă cu o calitate peste medie, dar nu e chiar de nivelul Franţei. Au puncte vulnerabile. (...) Lucrăm la abordarea tactică şi în final vom lua toate deciziile cu privire la echipa care va intra pe teren. Pentru mine e important modul în care vom juca, iar rezultatul va veni în consecinţă", a spus "secundul" Ionuț Badea.

Și elvețienii se așteaptă ca, în meciul direct, România să schimbe partitura defensivă cu care a intrat în teren în meciul de deschider

"România e o echipă contra căreia e foarte dificil să joci. E foarte compactă din punct de vedere defensiv. Dar România a pierdut primul meci, contra Franței. Cred că adversarii vor încerca altceva în meciul cu noi, se vor deschide un pic pentru a încerca să marcheze. Astfel, noi am avea mai multe spații și am putea fi mai ofensivi. Dar, e clar, va fi dificil pentru noi", a spus portarul elvețienilor, Yann Sommer.

Vladimir Petkovic i-ar putea trimite în teren pe: Sommer - Lichtsteiner, Schar, Djourou, Rodriguez - Behrami, Xhaka - Shaqiri, Dzemaili Mehmedi - Seferovic.

Partida dintre Elveţia şi România, în etapa a doua din grupa A, va fi oficiată de la centru de către arbitrul rus Serghei Karasev, în vârstă de 37 de ani, ajutat la tușă de Nikolai Golubev şi Tikhon Kalugin. Arbitri adiţionali vor fi Serghei Lapochkin şi Serghei Ivanov.

Serghei Karasev a mai condus o singură dată naţionala României, în preliminarii Campionatului European din 2012, când "tricolorii" au învins, în deplasare, pe 2 septembrie 2011, naţionala Luxemburgului, scor 2-0. Centralul din Rusia a mai condus însă, cinci partide ale cluburilor din România:

  • Steaua - Chelsea 1-0, pe 7 martie 2013, în optimile Europa League;
  • FC Vaslui - Fenerbahce 1-4, pe 8 august 2012, în turul III preliminar al Champions League;
  • CFR Cluj - Sporting Braga 3-1, pe 20 noiembrie 2012, în grupele Champions League;
  • Swansea City - Petrolul Ploieşti 5-1, pe 22 august 2013, în play-off-ul Europa League;
  • Astra Giurgiu - Lyon 0-1, pe 28 august 2014, în play-off-ul Europa League;

TRICOLORII, ÎN PLIMBARE PRIN CHANTILLY

Înainte de a lua contact cu Parc des Princes, în preziua meciului cu Elveţia, tricolorii s-au plimbat prin Chantilly, orăşelul din care se va pleca în ultima etapă din Turul Franţei 2016.

 

 

Comenteaza