Conducerea campioanei, dezamăgită de arbitrajele din Superligă: "Suntem mult pe minus"

Conducerea campioanei, dezamăgită de arbitrajele din Superligă: "Suntem mult pe minus"
| Foto: facebook.com/cfr1907

Cristi Balaj, președintele formației din Gruia, a analizat modul în care CFR Cluj a fost arbitrată în ultimele etape.

Fost arbitru internațional, oficialul campioanei consideră că "feroviarii" au fost dezavantajați în perioada recentă. Totuși, Cristi Balaj exclude posibilitatea unor jocuri de culise împotriva campioanei și consideră că astfel de practici aparțin trecutului.

"Nu suntem Real Madrid, nici Barcelona nici Manchester City, dar la meciul cu Rapid s-a anulat un gol, s-a scos mingea din poartă în minutul 90 și am pierdut două puncte în play-off. Următoarea etapă, chiar dacă era aplecat în față, linia la Ivan s-a tras la nivelul ghetei.

Vorbim de un gol înscris din punctul nostru de vedere dintr-o poziție de ofsaid. Sunt patru puncte dacă le adunăm.Și am înțeles că domnul Crăciunescu a spus atunci când a făcut analiza că puteam să primim o lovitură de pedeapsă.

Marius Avram a zis că a fost un soft contact la un jucător care a venit cu viteză, cu piciorul sus și a pus talpa pe gheata adversarului, care ulterior a fost schimbat că nu a mai putut să continue.

Eu spun că a fost un soft penalty. Ce să-i spun lui Dan Petrescu în momentul ăsta sau jucătorilor? Câștigăm chiar și împotriva arbitrajelor cu greșeli? Anul acesta, ferească Dumnezeu! Mi-e frică să fac asemenea analiză. Suntem mult pe minus!

Încerc să fiu elegant, eu am încredere în continuare în arbitrajul românesc și că cei de la comisia de arbitri fac tot ce depinde de ei pentru a repara sau pentru a crea o oarecare uniformitate: să nu tragem o dată linia pe la gheată, o dată pe la umăr. Și ăsta e doar un exemplu.

În contextul ăsta, am proiectat și am avut o simulare prin poziționarea jucătorilor și am demonstrat că VAR-ul am greșit și am trimis-o doar comisiei. Am făcut-o doar constructiv și am fost luați la mișto. Eu încerc să fiu cât se poate de civilizat. În aceeași etapă Farul primește penalty, iar noi la o fază asemănătoare nu.

Eu chiar respect meseria de arbitru. Încerc să nu vin cu declarații înaintea meciurilor să nu pun presiune. Nu aș vrea ca FCSB, Craiova, Rapid, Farul să fie implicate. Ni se ascultă telefoanele și nu cred în astfel de practici", a declarat Balaj pentru Fanatik.

Comenteaza