Competiție în pandemie: „Alergăm separat, concurăm împreună!”

Competiție în pandemie: „Alergăm separat, concurăm împreună!”
| Foto: travelmotion.ro

Runners Club Cluj-Napoca organizează pe toată durata lunii august, o competiție virtuală și individuală, Hero Running Challenge, care constă în parcurgerea a minim 100 km de către fiecare participant, oriunde își dorește acesta.

„Fiecare participant este îndemnat să își aleagă una dintre distanțele care i se potrivește cel mai bine - 100, 200 sau 300 de kilometri - și să o parcurgă cumulat, pe orice traseu și oricând dorește, până la finalul acestei luni. Competiția este asemenea unei competiții... offline, cu toate regulile și beneficiile acesteia, de la numere de concurs, clasament și rapoarte, până la diplome, medalii și premii”, anunță organizatorii.

„Alergăm separat, concurăm împreună!” este motto-ul care i-a determinat pe cei de la Runners Club, în aceste vremuri de pandemie și de distanțare socială, să vină în ajutorul alergătorilor  "pentru a rămâne, împreună, motivați și sănătoși”.

Organizatorii au lansat o serie de competiții virtuale, printr-o platformă special dezvoltată în acest sens, IndividuALL Running Series. Prima din serie, Half Marathon Challenge, a avut loc luna trecută, iar a doua provocare, Hero Running Challenge, se desfășoară pe parcursul întregii luni august.

„Alergătorii trebuie să alerge în continuare! Ei asta fac, asta iubesc: cursele, provocările. Păstrarea acestui spirit, a unității și a principiilor unei comunități atât de frumoase cum e cea a alergătorilor depinde și de noi în aceste momente grele. Cu asemenea inițiative, cu ajutorul muncii în echipă chiar și de la distanță, numai așa ne păstram speranța că ne vom reîntâlni cât de curând (când pandemia, sau lipsa ei, mai exact, ne va permite) la evenimentele noastre preferate...offline, clasice. Dar, până atunci, e important să ne amintim că noi suntem în continuare o comunitate și, chiar dacă aleargăm separat, concurăm împreună!”, a declarat Horațiu Morar, președintele fondator al Runners Club.

Asociația Runners Club a fost fondată la începutul anului 2010 de un grup de alergători din Cluj-Napoca sub forma unei organizații non-profit cu scopul de a promova alergarea ca sport de masă.

Comenteaza