Comitetul Olimpic cere Federaţiei de gimnastică să angajeze un antrenor străin la lot, pentru paralele

Comitetul Olimpic cere Federaţiei de gimnastică să angajeze un antrenor străin la lot, pentru paralele
COSR recomandă FRG cooptarea antrenorului Nicolae Forminte în conducerea tehnică a lotului feminin de gimnastică şi a unui specialist străin care să se ocupe de pregătirea sportivelor la paralele inegale, forul olimpic anunţându-şi disponibilitatea de a susţine contractul acestuia din urmă.

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Alin Petrache, i-a transmis, luni, o scrisoare deschisă preşedintelui Federaţiei Române de Gimnastică, Adrian Stoica, după rezultatele slabe obţinute de lotul olimpic feminin de gimnastică la Campionatele Mondiale, competiţie care punctează în procesul de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016 şi după ce a constatat "o totală ignoranţă faţă de recomandările COSR în legătură cu pregătirea olimpică".

"Manifestându-ne public îngrijorarea, revenim, solicitându-vă implementarea unor măsuri concrete în scopul redresării parcursului sportiv rămas până la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016, prima premisă a unei evoluţii în perspectiva Jocurile Olimpice Tokyo 2020", a afirmat Petrache.

COSR solicită o analiză a prestaţiei antrenorilor şi a celorlalţi membri ai colectivului tehnic în procesul de pregătire şi participare la Campionatul Mondial 2015, identificarea răspunderii fiecărui membru faţă de rezultatele obţinute şi comunicarea măsurilor pe care FRG înţelege să le aplice.


"Forul olimpic recomandă cooptarea domnului Nicolae Forminte, al cărui palmares este de notorietate datorită rezultatelor de valoare obţinute în competiţii majore, precum şi aportul adus la formarea unor sportivi de înaltă performanţă ai României, în colectivul de antrenori ai lotului. Totodată, se propune cooptarea unui antrenor străin, expert în pregătirea pentru aparatul «paralele inegale», aspect faţă de care COSR îşi reconfirmă disponibilitatea susţinerii financiare a contractului", se arată în document.

De asemenea, prezentarea unei strategii concrete pe plan sportiv, medical şi financiar şi, în acest scop, identificarea nevoilor reale în ceea ce priveşte includerea în colectivul tehnic a unor specialişti (psiholog, medic, preparator fizic, nutriţionist etc.) este un alt punct transmis în scrisoare de către Alin Petrache.

COSR mai cere precizarea poziţiei antrenorilor Maria Bitang şi Octavian Belu în programul de pregătire, calificare şi participare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016.

Federaţia Română de Gimnastică are 10 zile la dispoziţie pentru a răspunde solicitărilor COSR.

Echipa feminină de gimnastică a României a încheiat calificările la CM pe locul 13 şi va evolua, în premieră în istoria sa, la turneul preolimpic de la Rio pentru calificarea la JO din 2016, în timp ce în finalele individuale de la Mondiale s-au calificat doar Iordache şi Jurca la individual-compus.

Comenteaza