Clujul va organiza FIBA 3×3 U23 World Cup 2022

Clujul va organiza FIBA 3×3 U23 World Cup 2022

Presedintele Federatiei Romane de Baschet, Carmen Tocala, alaturi de vicepresedintii forului de specialitate, Alina Moanta si Mircea Cristescu, au participat la o intalnire cu primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

„In virtutea bunelor relatii dezvoltate intre cele doua institutii si a sprijinului deosebit acordat baschetului romanesc de administratia locala, sprijin concretizat si prin organizarea la standarde deosebite a celui mai mare eveniment continental – FIBA EuroBasket 2017, noua conducere a Federatiei Romane de Baschet a prezentat un plan de actiune pentru urmatorii patru ani, cu oportunitati deosebite in materie de dezvoltare si promovare a baschetului, si implicit a municipiului Cluj-Napoca in plan international.

Astfel, punctul principal al discutiilor a fost realizarea unui parteneriat puternic intre Federatia Romana de Baschet si Primaria Municipiului Cluj-Napoca pentru depunerea candidaturii in obtinerea organizarii, in premiera pentru Romania, a Campionatului Mondial de baschet 3×3 pentru sportivi sub 23 de ani – FIBA 3×3 U23 World Cup 2022. In urma discutiilor deosebit de fructuoase, partile au convenit ca intrecerea mondiala, care va aduna anul viitor cele mai valoroase echipe de baschet 3×3 din intreaga lume, sa fie gazduita de municipiul Cluj-Napoca.

Totodata, in baza deschiderii Primariei Municipiului Cluj-Napoca pentru sustinerea activitatii sportive de performanta, dar si a sportului de masa, Federatia Romana de Baschet l-a informat pe primarul Emil Boc ca doreste sa porneasca procedurile de infiintare atat a unui centru olimpic de baschet 3×3 (feminin), cat si a unui centru de execelenta pentru baschet (masculin).

„Ne-am intalnit cu domnul Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca si presedinte al Asociatiei Municipiilor din Romania, cu buna intentie de a ne prezenta planul de activitate si de dezvoltare pe urmatorii patru ani. Ne dorim sa reformam administrativ baschetul, o parte importanta din aceasta reforma fiind si dezvoltarea componentei Urban Sports, unde noi includem baschetul 3×3.

Am agreat cu domnul primar ca municipiul Cluj-Napoca sa devina capitala regionala in planul nostru de dezvoltare, urmand sa avem aici doua centre extrem de importante: cel olimpic feminin 3×3 si centrul de excelenta regional de baschet masculin. Nu putem decat sa fim incantati de deschiderea si sprijinul total din partea Primariei Municipiului Cluj-Napoca pentru initiativele si proiectele noastre“, a declarat, la finalul intalnirii, presedintele Federatiei Romane de Baschet, Carmen Tocala.

Etichete
Comenteaza