Schi Cluj: Încep înscrierile la Cupa Vlădeasa 2023!

Schi Cluj: Încep înscrierile la Cupa Vlădeasa 2023!
| Foto: Facebook/CUPA Vladeasa

Iubitorii de schi din Cluj pot participa la Cupa Vlădeasa. Ca și în anii precedenți, competiția va avea două probe: schi alpinism și schi de tură.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 25 februarie. Traseul este neamenajat si neprotejat, care foloseste drumuri forestiere, poteci marcate si nemarcate, pante cu inclinatie mare si zone accidentate, etc.

Proba de schi alpinism va avea un traseu în lungime de circa 20 de kilometri și o diferență de nivel pozitivă cumulată de aproximativ 1.700 de metri, iar cea de schi de tură, o lungime de 9 kilometri și o diferență de nivel pozitivă de 850 de metri.

Diferite segmente ale traseului trec prin zone impadurite si taieturi, gol alpin (abrupturi, vai, pasuni alpine, jnepenisuri, etc.). Toate acestea necesita din partea participantului, experienta si cunostinte speciale, cum ar fi:

o   orice participant sa aiba cel putin o experienta generala despre munte.

o   orice participant sa aiba abilitatea sa parcurga in siguranta un traseu intr-o zona alpina.

o   orice participant la categoria de schi alpinism ar trebui sa fie indeajuns de experimentat sa parcurga un traseu alpin dificil (ex. un pasaj de corzi fixe).

o   orice participant ar trebui sa aiba un bun simt al directiei in teren montan, chiar si in conditii de vreme rea si vizibilitate redusa. Aceasta inseamna ca fiecare participant sa fie capabil sa foloseasca o harta si informatiile despre trasee pentru a ajunge in siguranta.

o   orice participant ar trebui sa cunoasca regulile de comportament in caz de pericol si urgenta in zona montana.

o   orice participant ar trebui sa dea dovada de fair play si prietenie si sa actioneze in consecinta atunci cand situatia o cere.

o   orice participant ar trebui sa stie si sa aiba o atitudine care sa tina cont de faptul ca oricat de multe masuri de siguranta ar lua organizatorii, nu sunt si nu vor putea fi acoperite toate riscurile rezultate din natura competitilor, mediul si conditiile in care se desfasoara acestea.

o   orice participant trebui sa stie si sa tina cont de faptul ca nici un premiu nu este mai presus de sanatatea si viata lui si/sau a altor participanti si sa actioneze in consecinta atunci cand simte sau obsearva un pericol.

Înscrierea în competiție

- Înscrierea se poate face online sau personal în data de 24.02 la Cabana Salvamont, sau înainte de start.

- Validarea inscrierilor va avea loc in 24.02 orele 19-22 la Cabana Salvamont sau in ziua competitiei (25.02) intre orele 08.30-9.30 in zona de START.

- Un scurt briefing, unde se vor transmite eventualele noutati si modificari aparute, va avea loc inainte de start.

Taxa de înscriere: 100 RON – se achită în numerar la validarea înscrierii.

De ce echipament este nevoie

Echipamentul necesar pentru ambele categorii: 1 per. schiuri, 1 per. legaturi de tura, 1 per. clapari, 1 per. piei de foca care sa acopere min. 50% din suprafata schiurilor, 1 per. bete, rucsac, haine 3 straturi ( foita sau geaca de vant/ploaie, start intermediar si haine de corp, suprapantaloni, geaca de puf), 1 per. manusi, caciula/buff, ochelari de schi , numar de concurs (va fi dat de organizatori), casca de protectie, folie de supravietuire si lichide (recomandarea noastra este de minim 500 ml)

Pentru schi alpinism este nevoie de kit de avalansa (sonda, lopata, DVA) si coltari.

"Organizatorii isi rezerva dreptul sa respinga orice echipament care nu este conform certificatului dat de producator, este deteriorat sau inadecvat.

Este interzisa schimbarea echipamentului in timpul cursei, cu exceptia betelor si a schiurilor rupte.

Echipamentul va fi verificat la intrarea in zona de start si poate fi verificat in timpul cursei sau la sosire. Lipsa orcarui material din echipament atrage dupa sine descalificarea.

Tine-ti cont ca veti participa la o competitie ce se desfasoara in zona montana, pe zapada, intr-o zona fara acces auto!!!", transmit organizatorii.

Zona de start va fi amenajată la cota 1300, în poiană, la 300 de m mai jos de Cabana Vlădeasa, pe lângă drumul de acces dinspre Rogojel. Linia de sosire va fi la Baza Salvamont Vlădeasa, cota 1400m.

Categorii de probe și vârste

Schi de tura:

COPII : sub 16 ani fete si baieti;

CADETI:16-17 ani fete si baieti;

OPEN: 18+ feminin si masculin

Schi alpinism:

JUNIOR: 18-20 ani feminin si masculin;

SENIORI: 21-39 ani feminin si masculin;

MASTER I: 40-49 ani feminin si masculin;

MASTER II: 50+ ani feminin si masculin;

- Copii sub 18 ani pot participa doar cu acordul scris al parintilor/tutorilor.

- Copii sub 14 ani pot participa doar insotiti de parinte/tutore pe tot parcursul traseului.

- Categoriile unde vor fi mai putin de 5 participanti, pot fi comasate cu o alta categorie la alegerea organizatorului.

- Va fi luata in considerare varsta implinita la data de 25.02.2023

Mai multe detalii, AICI.

Comenteaza