Cine e Adana Demirspor, primul adversar european al CFR-ului

Cine e Adana Demirspor, primul adversar european al CFR-ului
| Foto: facebook.com/AdsKulubu

Formația din Gruia va întâlni echipa din Turcia în turul al doilea preliminar al UEFA Conference League.

Adana Demirspor este un club înființat în 1940, însă a revenit recent în lumina reflectoarelor, după promovarea din sezonul 2020-2021, care a consemnat întoarcerea clubului în prima ligă după o pauză de 26 de ani. La fel ca și CFR Cluj, trupa din sudul Turciei, iar muncitorii din acest domeniu au contribuit la înființarea și performanțele înregistrate de echipă.

În stagiunea recent încheiată, echipa a încheiat Superlig pe locul al patrulea și grație celor de la Fenerbahce, care au cucerit Cupa Turciei, Adana Demirspor a obținut prima calificare europeană din istorie.

Între septembrie 2021 și iunie 2023, echipa a fost antrenată de Vincezo Montella, cel care are aproape 300 de meciuri în Serie A ca tehnician și a trecut pe la echipe precum AS Roma, Fiorentina, AC Milan sau Sevilla.

Din lotul celor de la Adana Demirspor fac parte jucători cunoscuți în fotbalul european, precum elvețianul Gokhan Inler, trecut pe la Udinese sau Napoli și campion în Premier League cu Leicester, dar și internaționalul marocan Younes Belhanda, cel care are în palmares un titlu în Ligue 1, cu Montpellier.

De asemenea, la Adana a jucat pentru o scurtă perioadă și fostul "feroviar" Damjan Djokovic, dar și Mario Balotelli. De asemenea, fundașul Dan Topolinschi și atacantul Victoraș Astafei sunt singurii români care au îmbrăcat tricoul formației din Turcia.

Adana Demirspor își joacă meciurile de pe teren propriu pe o arenă nouă, construită în 2021, care are o capacitate de 33.000 de locuri.

Prima manșă a duelului dintre CFR Cluj și Adana Demirspor va avea loc în 27 iulie, pe arena din Gruia, urmând ca returul să se dispute în 3 august, în Turcia.

Comenteaza