Foto Cinci jucători noi la primul antrenament al Universității Cluj din 2020

Echipa clujeană a efectuat prima ședință de pregătire a anului, iar la antrenament au fost prezente mai multe fețe noi, atât pe gazon, cât și în afara lui.

După o pauză de o lună, jucătorii Universității Cluj au revenit la antrenamente. Prima ședință de pregătire a anului s-a desfășurat pe terenul sintetic din Parcul Sportv Iuliu Hațieganu, iar jucătorii au fost urmăriți de pe margine de câțiva suporteri. După plecările de la finalul turului, clubul a reușit și câteva transferuri.

Deși Andrei Mureșan e singura certitudine, la antrenament au participat și Robert Neciu (Chindia Târgoviște), Bogdan Barbu (Academica Clinceni), Cătălin Ștefănescu (Petrolul Ploiești) și Dragoș Penescu (FC Botoșani). Mai mult, alături de “studenți” au revenit Marius Suller, medicul Dragoș Vălean, iar Zsolt Szilagyi va ocupa funcția de team-manager.

Managerul Adrian Falub a oferit detalii despre strategia echipei în noul an. “Începem un nou drum, o nouă structură de club și avem speranțe că va fi mai bine. Am făcut niște schimbări și în staff-ul tehnic, și în cel medical, am încercat câteva transferuri, încă nu le-am reușit pe toate.

Sperăm să fie reușite decât anul trecut. A revenit Marius Suller, care va face parte din staff, s-a întors și doctorul Dragoș Vălean, a venit și “Sisi”, care va fi team manager. Așa cum am promis, încercăm să facem toți oamenii are iubesc acest club să se întoarcă acasă.

În ceea ce privește transferurile de jucători, Mureșan e deja confirmat. Îi mai avem pe Neciu, Penescu, Barbu, Ștefănescu. Sperăm ca în cel mai scurt timp să transferăm încă doi atacanți. Cu siguranță să vorbim despre promovare e nerealist. Ne dorim să rămânem în Liga 2 și să formăm o echipă pentru anul viitor.

Ne interesează foarte mult rezultatele, nu ne permitem să nu câștigăm. Am avut mari dificultăți în a face transferuri. Toată lumea, când aude de “U” Cluj, se gândește la un sac de bani, însă nu e realist. E dificil pentru noi să vorbim despre jucătorii pe care ii vrem pentru că se schimbă toate datele problemei”, a declarat Falub.

Tehnicianul a vorbit și despre situația fundașului central Kay. “Am discutat cu el, i-am explicat că vrem să ne despărțim și i-am oferit trei soluții. Una e să îi plătim la zi și să plece, altă soluție e să plece cu împrumut și să plătim și noi și altă echipă salariul. Cealaltă soluție e să rămână la noi, dar pe un salariu mai mic, pe care îl câștigă în funcție de meciurile jucate. Nu îmi place să îl pun să se antreneze singur, vreau să ne înțelegem”, a precizat managerul Universității Cluj.

“Șepcile roșii” se vor pregăti pentru început pe plan local și vor juca trei amicale înaintea stagiului de pregătire din Cipru. Primele partide vor fi cu Debrecen, Arieșul Turda și Avântul Regin, iar la revenirea din Cipru, “studenții” vor evolua împotriva celor de la Unirea Dej, Metalurgistul Cugir și Victoria Cluj.

Comenteaza