Exclusiv CIFRELE CFR-ului după primul sfert de campionat. Cu doar opt goluri primite, apărarea rămâne punctul forte

CIFRELE CFR-ului după primul sfert de campionat. Cu doar opt goluri primite, apărarea rămâne punctul forte
| Foto: facebook.com/cfr1907

Ca și în sezonul trecut, clujenii se bazează tot pe defensivă și au o medie de 0,7 goluri primite pe meci. Prin comparație, contracandidatele la titlu FCSB și Viitorul primesc, în medie, un gol pe meci, în timp ce Universitatea Craiova are o medie a golurilor încasate de 0,9.

După un sezon în care fanii din Gruia au fost obișnuiți cu stilul "italienesc" al lui Dan Petrescu, numirea pe bancă a lui Edi Iordănescu promitea o schimbare a jocului. Totuși, antrenorul a fost înlăturat după doar trei meciuri și a fost înlocuit cu Antonio Conceicao. Portughezul, care se află la al treilea mandat pe banca “ferovarilor”, are în palmares două Cupe ale României cu echipa clujeană. Stilul impus de lusitan este unul combinativ, mai ofensiv decât ceea ce propunea CFR în sezonul trecut.

Chiar dacă formația din Gruia este mai orientată spre atac, cifrele ofensive din acest sezon nu sunt impresionante. În 11 meciuri disputate în Liga 1, clujenii au marcat doar de 13 ori. Din acest punct de vedere, CFR-ul este a doua cea mai slabă echipă dintre echipele care ocupă un loc de play-off, ultima fiind Viitorul, cu 12 goluri. Vice-campioana FCSB a marcat de 24 de ori, în timp ce Universitatea Craiova a înscris de 18 ori. Doar cinci dintre golurile campioanei au venit în deplasare.

A plecat Dan Petrescu, a fost Iordănescu, a venit Conceicao, însă defensiva a rămas principalul atuu al “feroviarilor” în lupta pentru titlu. Formația din Gruia are doar 8 goluri primite și a doua cea mai bună apărare din campionat, alături de Astra Giurgiu. O singură echipă a reușit să înscrie două goluri în poarta campioanei, Viitorul Constanța. În plus, clujenii au o medie de doar 0,7 goluri primite pe meci, cea mai bună dintre candidatele la titlu.

CFR Cluj continuă să fie o echipă pragmatică, chiar dacă s-au produs schimbări la nivelul băncii tehnice. Victoria la cea mai mare diferenţă de goluri a echipei clujene în campionat este 3-1, cu Dinamo. Pe de altă parte, singura înfrângere a fost la limită, 1-2, împotriva Viitorului, tot pe Dr. Constantin Rădulescu.

Campioana a evoluat împotriva principalelor candidate la titlu în startul sezonului, dar nu s-a impus în niciuna dintre partide. “Feroviarii” au remizat 1-1 cu FCSB și 0-0 cu Craiova, în timp ce cu Viitorul lui Hagi au pierdut. Toate aceste partide s-au disputat pe teren propriu ceea ce înseamnă că pe clujeni îi aşteaptă un retur de foc, cu toate derby-urile în deplasare.

Deși Dan Petrescu a restructurat în sezonul trecut lotul CFR-ului aproape în totalitate, și vara acestui an a fost una agitată în Gruia. Chiar dacă clujenii au transferat opt jucători, doar unul, Adam Lang, s-a impus în primul 11. Niciun fotbalist nu a evoluat în toate cele 11 partide din acest sezon, cel mai utilizat fiind golgheterul Țucudean, cu 10 apariții. În plus, cei doi antrenori din acest sezon nu au folosit niciodată același 11. Singurii fotbaliști care nu au bifat minute în acest sezon în campionat sunt al treilea portar, Adrian Rus, și George Ganea, cu mențiunea că fiul fostului internațional a evoluat în Cupa României. Totodată, vedeta Julio Baptista a evoluat o singură data în alb și vișiniu.

Primul 11 al celor mai utilizați jucători de către CFR Cluj:

Araluskis (7 meciuri) – Manea (9), Lang (8), Vinicius (9), Camora (9) – Djokovic (9), Culio (7), Ioniță (9) – Omrani (8), Țucudean (10), Mailat (8)

Cel mai bun marcator al clujenilor este George Țucudean, cu opt reușite. În plus, internaționalul român este și golghtereul Ligii 1, la egalitate cu craioveanul Mitriță. Totuși, avantajul este de partea atacantului din Gruia, care a marcat toate golurile din acțiune, în timp ce fostul jucător din Serie A a înscris de trei ori din penalty.

Potrivit notelor Ziua de Cluj, cel mai bun jucător al CFR-ului este de departe George Țucudean, cu o medie a notelor de 7,6. El este urmat în top de Males cu 6 și de Manea și Vinicius cu 5,6.

Primul 11 al CFR-ului, în funcție de notele Ziua de Cluj:

Arlauskis (5,5) – Manea (5,6), Lang (5,3), Vinicius (5,6), Camora (5,3) – Bordeianu (5), Males (6), Djokovic (5,3) – Omrani (5,3), Țucudean (7,6), Ioniță (4,3)

După 11 etape trecute din Liga 1, CFR ocupă locul al doilea, cu 20 de puncte, la egalitate cu Gaz Metan Mediaș și la un punct în spatele liderului FCSB. În acest moment, cele șase echipe care se află pe un loc de play-off sunt FCSB, CFR, Gaz Metan, Viitorul, Astra și Universitatea Craiova.

După pauza cauzată de meciurile echipei Naționale, pentru clujeni urmează partida cu Poli Iași, de pe teren propriu. Jocul din etapa a 12-a a Ligii 1 se va disputa în 19 octombrie, de la ora 21.

Comenteaza