Alex Chipciu crede că are "ușa închisă" la națională. Ce spune despre Iordănescu

Alex Chipciu crede că are "ușa închisă" la națională. Ce spune despre Iordănescu
| Foto: sport.ro

Deşi veteranul Alex Chipciu de la Universitatea Cluj face un sezon bun la nivel individual pentru echipa la care este căpitan, acesta nu a fost convocat de Edi Iordănescu în lotul României la meciurile cu Israel și Elveția.

Jucătorul Universităţii Cluj în vârstă de 34 de ani, Alex Chipciu, nu se află pe lista selecţionerului Edi Iordănescu pentru ultimele două meciuri din Grupa I a preliminariilor EURO 2024, cu Israel și Elveția. 

Alex Chipciu crede că are "ușa închisă" la echipa națională deoarece aelecționerul nu mai ține cont de forma de moment a jucătorilor. "Clar, pentru confirmarea valorii tale vrei la națională, pentru că ăla e nivelul pe care îl crezi tu maxim. Dar astea sunt deciziile selecționerului, ia jucătorii pe care îi consideră cei mai buni în momentul acela sau care îl ajută într-un anumit sistem.

Selecția e făcută doar de selecționer și el e singurul sau primul care răspunde pentru succes sau insucces. Dacă vom bate Israel și ne calificăm la EURO, va fi cel mai bun antrenor. Dacă se vor califica Israel și Elveția, va fi cel mai slab selecționer din istorie, pentru că așa merg treburile.

Nu știu, nu cred (n.r. că va fi în lotul pentru EURO 2024). Am văzut că a mers pe o linie cu aceiași jucători. Jucători mai în vârstă nu știu dacă a mai chemat. Poate au mai fost niște excepții, cum a fost Camora. În rest, a mers pe aceiași jucători. N-a ținut cont de formă sau de astfel de lucruri.

Dacă stau să mă gândesc, în trecut, când eram la echipa națională și nu jucam un meci la Anderlecht sau Maxim nu juca la Stuttgart, era o telenovelă. În țară era o mare problemă că nu sunt jucătorii în formă. Acum, se pare că aria de selecție nu mai e atât de mare, iar selecționerul nu mai ține cont de forma de moment a jucătorilor", a spus Chipciu, conform Sport.ro.

Comenteaza