CFR poate spera la primăvara europeană dacă o învinge pe Young Boys la Cluj

CFR poate spera la primăvara europeană dacă o învinge pe Young Boys la Cluj

Campionii ultimelor 3 sezoane din fotbalului Românesc și Elvețian se vor duela joi seară într-o partidă extrem de importantă în economia luptei pentru locul secund din grupa A a Ligii Europa.

AS Roma este principala favorită a grupei, fiind urmată de Young Boys Berna și de CFR Cluj. CSKA Sofia, formație pe care ardelenii au învins-o în primul meci din această fază a competiției, nu pare să aibă forța necesară pentru a le pune probleme celorlalte echipe din grupă.

Chiar dacă joacă pe teren propriu, CFR pleacă cu a doua șansă în acest meci, având o cotă de 2.92 la victorie, adică cu aproximativ jumătate de punct mai mult decât elvețienii de la Young Boys, al căror coeficient la victorie este 2.40. Totodată, cota pentru o remiză este de 3.45, indică cote-pariuri.ro

Suedezul Glenn Nyberg a fost desemnat de către UEFA pentru a arbitra meciul va avea loc joi, de la ora 22:00, pe Stadionul Dr. Constantin Rădulescu din Gruia.

Campioana României în exercițiu s-a impus duminică în deplasarea de la FC Voluntari, cu scorul de 1-0, cu Dan Petrescu în tribune, fiind suspendat, însă l-a pierdut pe fundașul Mike Cestor, care ar fi suferit o ruptură la tendonul lui Ahile după ce a călcat greșit în repriza a doua a meciului și va lipsi în jur de 6 luni de pe teren. Din fericire, Dan Petrescu se poate baza pe ceilalți trei fundași centrali din lot: Vinicius, Andrei Burcă și Denis Ciobotariu.

Fotbaliștii de la CFR nu se plâng însă de programul încărcat. Dimpotrivă, Alex Chipciu spune că acest ritm este benefic pentru a-i ține pe colegii săi în priză.

„Jucăm din trei în trei zile, din fericire. Avem mulți jucători, azi au intrat mulți care nu au evoluat la Sofia. Avem un lot valoros, poate cel mai valoros din Liga 1.

Am jucat la Anderlecht din trei în trei zile, am luat campionatul, am jucat în cupă. Am trăit fel de fel de experiențe. Vin și bani de la UEFA, vrem să jucăm. E dificil, dar ăsta e fotbalul.

Când jucăm la șapte zile, zicem că avem prea mult timp, că nu avem ce face. Sper să fie până în iarnă din trei în trei zile,” a explicat Chipciu.

După ce experimentatul mijlocaș ofensiv Ciprian Deac s-a autocriticat după victoria obținută la debutul în Europa League, la Sofia, spunând că nu este mulțumit de performanțele sale și că muncește mai mult decât colegii săi mai tineri pentru a rămâne competitiv, Alexandru Păun l-a lăudat pe colegul său și în același timp, și-a manifestat optimismul vizavi de faptul că ardelenii sunt pregătiți să evolueze din 3 în 3 zile.

„Sunt sigur că vom câștiga meciuri, chiar dacă avem și cupele europene și e greu. Suntem mulți jucători în lot, avem o echipă valoroasă. Chiar dacă se schimbă echipa, cei care intră pe teren știu ce au de făcut. Știm de anul trecut ce ne așteaptă. Până acum ne-a ieșit.

Cheia succesului e că nu ne mulțumim cu puțin niciodată. Jucătorii experimentați știu să-și facă autocritica, iar noi, tinerii, avem ce învăța de la ei. Mai ales Ciprian Deac e un exemplu pentru toată lumea, cum joacă, cum se antrenează la vârsta pe care o are. Sper să ne motivăm în meciul cu Young Boys. Se poate întâmpla orice, dar sper să câștigăm, să luăm puncte,” a declarat Păun la finalul meciului de la Voluntari.

Dan Petrescu are la dispoziție un lot valoros și numeros, motiv pentru care are toate motivele să spere la cucerirea celui de-al patrulea titlu consecutiv în întrecerea internă, chiar dacă echipa sa este nevoită să se lupte pe mai multe fronturi.

Comenteaza