CFR pleacă în Moldova cu gândul la revanşă, după umilinţa din luna mai

CFR pleacă în Moldova cu gândul la revanşă, după umilinţa din luna mai
CFR Cluj va evolua sâmbătă, în deplasare, cu FC Botoşani, în cea de-a două etapă a Ligii 1. Meciul este o reeditare a ultimei partide din sezonul trecut, când clujenii au încasat 4 goluri, fără să înscrie vreunul.

Un succes cu moldovenii lui Leo Grozavu ar însemna atingerea primului obiectiv al sezonului, acela de a fi pe 0 după primele două meciuri.

Vasile Miriuţă a declarat, înainte de plecarea spre Moldova, că echipa sa este pregătită pentru jocul de sâmbătă. "Va fi un meci greu, am mai spus. Botoşaniul are avantajul de a juca acasă şi dispune de fotbalişti foarte ofensivi. Dar suntem pregătiţi şi sperăm să câştigăm. Nu contează că n-au jucat în prima etapă, ei au avut câteva amicale interesante în pauza competiţională", a spus Miriuta.

CFR Cluj va evolua sâmbătă, în deplasare, cu FC Botoşani, în cea de-a două etapă a Ligii 1. În partida precedentă, "vişiniii" s-au impus cu 2-0 în faţa Concordiei Chiajna, prin reuşitele lui Cristian Lopez şi Bruno Guimaraes.

Federaţia Română de Fotbal (FRF) şi Liga Profesionistă (LPF) au dat ieri un verdict final în cazul Rapidului, aşa că Timişoara îi va lua locul în primul eşalon. "Dacă aşa s-a hotărât, e decizia lor. Oricum, chiar dacă timişorenii vor începe cu o penalizare de 14 puncte, asta nu înseamnă că vor fi primii care retrogradează. Au şansa lor", a declarat tehnicianul clujenilor.

CFR Cluj a ajuns la trei achiziţii în această vară, odată cu sosirile mijlocaşului Alexandru Neagu şi ale vârfului Laszlo Hodgyai. "Sunt doi copii. Le vom da şanse, sunt talentaţi. Acum totul de depinde ei că să se impună", a susţinut Miriuţă.

Vasile Miriuţă a comentat şi evoluţia formaţiilor româneşti angrenate în cupele europene. "Aşa e la început, nu e uşor. Dar cei de la Viitorul au jucat ofensiv cu Gent, aşa cum a zis şi Gică. Pandurii au avut ghinion. Steaua a făcut 1-1, Astra la fel, au şanse de a merge mai departe. Nu e imposibil", a afirmat antrenorul "feroviarilor".

Unul dintre marcatorii din victoria cu Concordia, Bruno Guimaraes, este pregătit să înscrie din nou. "Ne dorim victoria. Sper să dau gol. Important este să fim pe 0 la final (adică 0 puncte în clasament; CFR a început campionatul cu o penalizare de 6 puncte - n.red.). Nu pot să spun că e o revanşă (în ultimul meci din sezonul 2015-2016, CFR Cluj a fost învinsă cu 4-0 de Botoşani - n.red.). E un alt sezon, cu alte obiective. Poate va fi 4-0 pentru noi. Îmi doresc să înscriu cât mai des, să-mi ajut echipa", a afirmat atacantul portughez.

Guimaraes a vorbit şi despre concurenţa pe postul de atacant, odată cu sosirea lui Hodgyai. "Nu mă deranjează. Eu mă bucur că vom mai avea un coleg. Îl voi ajuta să se integreze", a adăugat vârful portughez de 30 ani.

CFR Cluj va juca sâmbătă cu FC Botoşani în deplasare. Partida va conta pentru etapa a doua din sezonul regulat al Ligii 1. Toate detaliile despre partidă e puteţi afla, ÎN DIRECT, de pe ziuadecj.ro. Meciul va putea fi urmărit în direct la TV pe Digi, Dolce şi Look, de la 18:30.

Comenteaza