CFR îl vrea cu orice preț pe Ioniță. VEZI ce pretenții are Astra în schimbul mijlocașului

CFR îl vrea cu orice preț pe Ioniță. VEZI ce pretenții are Astra în schimbul mijlocașului
Liderul campionatului va încerca să-l transfere pe Alexandru Ioniță, de la Astra Giurgiu, până la finalul perioadei de transferuri.

Jucătorul de 22 ani este dorit de mai mult timp de ardeleni. La începutul lunii decembrie, Ioniță a fost mai aproape ca niciodată de CFR. Formația din Gruia a pus pe masă 700.000 de euro, plus procente dintr-un viitor transfer. Oferta nu a fost, însă, pe placul giurgiuvenilor.

"Ioniță e un jucător foarte bun, dar scump. Nu e liber de contract, mai are încă un an. Dacă era un jucător care mai avea şase luni de contract (mai vorbeam, n. red.)", spunea managerul general al "feroviarilor", Bogdan Mara, acum două săptămâni.

Cu toate acestea, CFR Cluj a intrat din nou pe fir. Ioniță nu și-a prelungit contractul cu Astra, lucru de care ardelenii vor să profite.

"Am avut o discuţie cu Astra, deocamdată nu e rezolvată situaţia. Ioniţă e un jucător bun, un jucător care ne-ar plăcea. Cu cât trece timpul şi nu-şi prelungeşte contractul, cu atât e în favoarea noastră sau a altor echipe care îl vor. Îl vrem cât mai repede şi vom încerca să-l transferăm până la finalul perioadei de transferuri", a declarat președintele "feroviarilor", Iuliu Mureșan, pe Digisport.

Niculae: ”Ioniță e un jucător valoros, îl dăm pe nimic?”

Patronul Astrei, Ioan Niculae, este dispus să renunțe la Ioniță, dar doar în schimbul unei sume de bani. Conform sursei citate, fosta campioană a României cere aproximativ 1,5 milioane de euro în schimbul mijlocașului de 22 ani.

"Am vorbit cu Ioniță și cu părinții lui. Le-am spus că nu vreau să-l țin cu forța. M-aș bucura să câștige mai mult decât în România. El a ocupat un post pe care putea să-l ocupe un alt copil. El nu a jucat așa de bine acum 3-4 ani și l-am ţinut titular. Dar niciun club din lumea asta nu stă într-un jucător. Nu o să moară Astra dacă pleacă Ioniță! Cerem o sumă cu 7 cifre pentru Ioniță. E un jucător valoros, îl dăm pe nimic?", a explicat Niculae.

Tânărul fotbalist a fost trimis la echipa a doua, din cauza refuzului de a semna prelungirea înțelegerii. "După un an și ceva de stat, nu va mai fi același Ioniță", a spus finanțatorul Astrei.

Astra exlude, de asemenea, și un schimb de jucători cu CFR. O variantă în acest sens era Dan Nistor, mijlocașul adus de la Dinamo.

Format la Rapid, Alexandru Ioniță joacă la Astra din 2014. A luat un titlu, o cupă și două supercupe ale României cu giurgiuvenii. Mijlocașul de 22 ani a înscris 10 goluri în acest sezon, fiind pe locul 3 în topul marcatorilor. Este cotat la 1,2 milioane de euro pe portalul transfermarkt.com.

CFR Cluj i-a transferat în această iarnă pe George Țucudean (Viitorul), Valentin Costache (Dinamo) și Sebastian Mailat (ACS Poli Timișoara). Echipa lui Dan Petrescu i-a împrumutat, în schimb, pe Dino Spehar (Dunărea Călărași) și Thierry Moutinho (Deportivo Leonesa - liga secundă din Spania).

Comenteaza