CFR - Craiova, 2-1: oltenii, făcuţi K.O. în trei minute

CFR - Craiova, 2-1: oltenii, făcuţi K.O. în trei minute
“Feroviarii” au obţinut victoria în faţa Craiovei lui Piţurcă, după ce au revenit în joc cu două goluri în doar 180 de secunde.
Craiova a marcat prima printr-un “eurogol” al lui Dorel Stoica, dar “feroviarii” au revenit şi au înclinat balanţa în favoarea lor după reuşitele lui Traore şi Kivuvu. CFR a câştigat cu 2-1 şi a urcat un loc în clasament, până pe 7, cel puţin până luni, când Steaua joacă pe teren propriu cu “U” Cluj.

Cele două echipe au arătat un joc modest în prima repriză, cu puţine momente în care jucătorii din ofensivă au creat pericol în careul advers. Prima fază care i-a dat de lucru lui Nuno Claro a fost şutul lui Dorel Stoica (9) din lovitură liberă de la aproape 30 de metri. Bjelanovic (12) a încercat să se infiltreze printre fundaşii adverşi, însă tentativa sa a fost stopată la marginea careului. Croatul a trecut din nou pe lângă minge la o centrare bună a lui Cadu, iar Stanca a respins în cele din urmă cu piciorul. Următorul şut pe poartă le-a aparţinut tot oltenilor, dar Nuno Claro a fost pe fază la încercarea lui Gargorov (40). Finalul reprizei a adus două ocazii în contul “feroviarilor, însă Hora (42) şi Traore (45) au avut ghinion.

Minteuan a decis să aducă o schimbare în joc imediat după pauză şi i-a introdus pe Emmanuel Kone şi Bastos. Traore le-a arătat suporterilor de ce este încă la CFR şi nu la vreun club mare din Europa irosind o nouă ocazie incredibilă în minutul 57. Culio a centrat perfect de pe stânga, iar ivorianul a preluat mingea complet aiurea. Panin (58) a stârnit aplauzele spectatorilor cu o “foarfecă”, iar Cadu (61) a trimis cu capul pe lângă poartă. Contrar cursului partidei, oltenii au fost cei care au marcat. Dorel Stoica (67) a înscris un gol care ar putea concura la titlul de “reuşita campionatului”, mai ales că a fost aplaudat chiar şi de fanii campioanei. Olteanul a expediat trasor de la 40 de metri direct în vinclul lui Nuno Claro. Bucuria “juveţilor” a durat doar două minute, pentru că Traore şi-a readus echipa în joc cu un gol din câţiva metri.

Balanţa s-a înclinat în favoarea “feroviarilor” după doar trei minute, când Kivuvu a marcat primul său gol în Liga I după o centrare a lui Culio. Pe final, Traore a cerut schimbarea, iar în locul său a intrat Bud, revenit pe teren după o lungă perioadă. Atacantul “feroviar” a fost victima unui moment dur în ultimele minute, fază la care craioveanul Ciucă a fost eliminat. Clujenii s-au impus cu 2-1 în faţa Craiovei şi au urcat un loc în clasament, până pe 7. CFR Cluj a jucat în următoarea formulă: Nuno Claro - Tony, Cadu, Piccolo, Panin - Hora (46, E. Kone), E. Dică, Kivuvu, Culio - Traore (86, Bud), Bjelanovic (59, Bastos).

Clujenii vor întâlni în următoarea etapă, ultima a anului, pe Victoria Brăneşti.


Comenteaza