CFR Cluj, victorie muncită împotriva Chindiei Târgoviște. Campioana se menține la un punct de FCSB

CFR Cluj, victorie muncită împotriva Chindiei Târgoviște. Campioana se menține la un punct de FCSB
| Foto: facebook.com/cfr1907

Trupa condusă de Edi Iordănescu a reușit să se impună în fața dâmbovițenilor, scor 1-0, și se menține la un punct în spatele liderului Ligii 1.

Jocul disputat la Ploiești, între două dintre formațiile cu cele mai bune defensive din campionat a început echilibrat. Deși au dominat pe alocuri, “feroviarii” nu au reușit să se apropie periculos de poarta gazdelor, în prima parte a reprizei. În schimb, jucătorii Chindiei au încercat să îi surprindă pe clujeni pe contraatac.

În ultimele 10 minute înainte de pauză, jocul s-a deschis, iar ocaziile au început să apară. Mai întâi, Vinicius a respins în fața lui Dumitrașcu (36), iar campionii au răspuns prin Păun, al cărui șut a fost parat de Aioani (42). Ultimele secvențe ale reprizei au adus o nouă ocazie a gazdelor, însă Sandomierski a respsins șutul lui Căpușă, iar scorul pauzei a fost 0-0.

Clujenii au ieșit mai concentrați de la cabine, iar la șase minute de la reluare au reușit să deschidă scorul. Centralul a dictat penalty pentru CFR Cluj, iar Adrian Păun a transormat fără emoții (51). După înscrierea golului, “feroviarii” au redus din turație, în timp ce gazdele au alergat după egalare.

Florea a trimis puțin pe lângă poartă în minutul 66, după ce Vinicius la pierdut din marcaj. Atacantul Chindiei și-a încercat norocul și de la distanță (67), însă Sandomierski a salvat. Polonezul a reținut și în fața lui Popa, care a șutat tot din afara careului (72), în timp ce execuția lui Dulca de la mare distanță a lovit transversala (75).

Răspunul “feroviarilor” a venit prin Hoban, a cărui execuție a fost respinsă acrobatic de Aioani, din apropierea vinclului (74). Elevii lui Edi Iordănescu au gestionat bine finalul partidei și au reușit să obțină cele trei puncte împotriva Chindiei Târgoviște.

Comenteaza