CFR Cluj, victorie muncită contra penultimei clasate din Superligă. "Feroviarii" au încheiat meciul în inferioritate numerică

CFR Cluj, victorie muncită contra penultimei clasate din Superligă. "Feroviarii" au încheiat meciul în inferioritate numerică
| Foto: facebook.com/uta1945arad

Formația pregătită de Dan Petrescu a trecut greu de UTA, scor 2-1, în etapa cu numărul 28 a sezonului regulat al primei ligi.

Diferența de valoare dintre cele două formații a fost evidentă încă din primele minute, când campioana a preluat inițiativa. Oaspeții au preferat să se organizeze pe două linii și să atace atacurile "feroviarilor". Șutul lui Cvek, alături, a fost semnalul pentru ceea ce a urmat (10).

După un sfert de oră de joc, Deac a centrat, Benga a înercat să respingă, dar mingea a ajuns la Krasniqi, care a deschis scorul cu un șut lângă bară. La jumătatea reprizei, în urma unei acțiuni în flancul drept Maglica a obținut un penalty în urma unui presupus fault al lui Chindriș (22). Contactul dintre cei doi pare inexistent, dar cei din cabina VAR au confirmat decizia centralului.

Deac a fost cel care a executat lovitura de pedepasă, dar a tras slab, mult pe lângă poartă (24). Arădenii au încercat să profite de momentul psihologic favorabil, însă replica pe care au oferit-o a fost una modestă. La cealaltă poartă, Krasniqi a reprezentat un pericol constant, dar a fost blocat în două rânduri.

Finalul de repriză a fost unul încins, cu un nou gol marcat de către clujeni, în minutele suplimentare. Totuși, reușita lui Janga a fost anulată după consultarea monitorului VAR, din cauza unui fault comis de Kolinger la începutul acțiunii. Așadar, scorul pauzei în Gruia a fost 1-0.

În ciuda celor întâmplate în prima parte, actul secund a început cu un gol egalizator al celor de la UTA, reușit de Rareș Pop, la capătul unei faze care nu anunța nimic (47). Răspunsul campioanei a venit din partea lui Janga, al cărui șut a fost parat de Kucher (51). În cele din urmă, defensiva arădeană a cedat din nou, la o fază fixă, iar Yuri și-a readus echipa în avantaj.

La jumătatea reprizei, căpitanul Camora putea închide partida, dar a tras în Kucher din poziție excelentă (67). Imediat, misiunea "feroviarilor" s-a complicat din cauza eliminării lui Maglica. Croatul a avut o intrare îngrozitoare asupra lui Vukcevic și a primit cartonașul roșu după ce Rusandu a consultat imaginile de pe monitorul VAR (70).

Campioana a făcut instant pasul înapoi și a aștepat acțiunile oaspeților. Chiar dacă aveau superioritate numerică, oaspeții au fost lipsiți de inspirație în fața blocului defensiv pus la punct de Petrescu și nu au reușit să creeze pericol în careul lui Sava. Așadar, CFR Cluj obține o victorie, nu lipsită de emoții, în fața celor de la UTA.

Comenteaza