CFR Cluj suferă în continuare în Europa. “Feroviarii” au pierdut din nou cu AZ Alkmaar

CFR Cluj suferă în continuare în Europa. “Feroviarii” au pierdut din nou cu AZ Alkmaar

Formația pregătită de Dan Petrescu a fost învinsă în meciul din runda cu numărul patru din grupele Conference League, scor 0-2.

Partida din Olanda a început cum nu se poate mai prost pentru “feroviari”. În ciuda celor cinci fundași trimiși în teren de tehncianul campioanei României, gazdele au deschis scorul încă din minutul 5, prin Gudmundsson, care a fost ajutat și de un marcaj larg din partea lui Camora.

Nici după golul încasat rapid, oaspeții nu au reușit să păstreze posesia balonului și să avanseze spre jumtătatea adversă. În schimb, olandezii au continuat să își creeze ocazii, iar la jumătate reprizei, Bălgrădean l-a blocat pe Pavlidis, mingea a ajuns la Gudmundsson, însă islandezul a trimis pe lângă poarta goală (23).

Abia spre finalul primei părți a jocului, clujenii au împins jocul spre careul gazdelor, însă ocaziile au lipsit. Cea mai periculoasă acțiune a venit în minutul 39 la o lansare în adâncime a căpitanului Camora, care a fost blocat. Astfel, AZ Alkmaar conducea la pauză, scor 1-0.

În startul actului secund, CFR Cluj a încercat să fie echipa mai activă, însă ocaziile au fost de partea olandezilor. Mai întâi Bălgrădean a scos de două ori, mai întâi în fața lui Sugawara și mai apoi în fața lui Reijnders, în timp ce Karlsson a trimis alături de poziție favorabilă (54).

Și în minutele ce au urmat tot fotbaliștii lui AZ Alkmaar au avut inițiativa, în timp ce elevii lui Dan Petrescu au suferit la capitolul inspirație în ofensivă. Cea mai mare ocazie a “feroviarilor” a venit în minutul 84, când Deac a trimis bine de la mare distanță, iar balonul a lovit bara.

Imediat, gazdele au revenit în ofensivă, iar Pavlidis a majorat diferența, din pasa lui Karlsson (85). Astfel, CFR Cluj pierde din nou în Conference League, iar șansele campioanei României la o calificare în primăvarea europeană sunt aproape de 0.

În celălalt meci al grupei, Randers și Jablonec au înregistrat același rezultat ca și în partida tur, 2-2.

Comenteaza