CFR Cluj, succes pe gustul lui Dan Petrescu. Campioana s-a impus în derby-ul cu CS U Craiova după ce s-a apărat mai bine de o oră

CFR Cluj, succes pe gustul lui Dan Petrescu. Campioana s-a impus în derby-ul cu CS U Craiova după ce s-a apărat mai bine de o oră
| Foto: facebook.com/cfr1907

Formația din Gruia a câștigat cu 1-0 duelul împotriva oltenilor și a înregistrat prima victorie de la revenirea antrenorului pe banca “feroviarilor”.

Pe o ploaie măruntă și cu o asistență mult sub cea așteptată la un meci între campioană și câștigătoarea Cupei, jocul din Gruia a început cu momente bune ale oltenilor. Totuși, CFR Cluj a apelat la pressing și chiar dacă la început “feroviarii” au fost timizi, treptat au preluat inițiativa.

După o fază la care Koljic a încercat o execuție fantezistă (19), jocul s-a mutat la poarta adversă, iar elevii lui Dan Petrescu au înscris din specialitatea casei, faza fixă. La o centrare venită din corner, Burcă l-a depășit pe Screciu și a deschis scorul (20).

Clujenii au făcut imediat un pas înapoi și au renunțat și la pressing-ul în jumătatea adversă, iar oaspeții au fost cât pe ce să restabilească egalitatea. La un balon trimis în adâncime de Găman, Ivan l-a depășit în viteză pe Manea și a fost cât pe ce să profite de ieșirea greșită a lui Bălgrădean (27).

Jocul închis al campioanei a dat roade, iar oltenii au părut lipsiți de soluții în ofensivă. Astfel, CFR Cluj a intrat în avantaj la cabine, 1-0.

Fotbaliștii de la CS U Craiova au ieșit mai concentrați de la cabine și, la trei minute de la reluare, șutul trimis de Cîmpanu a lovit bara, la o nouă fază la care Bălgrădean a părut neatent la joc (51). În minutele ce au urmat oltenii au încercat să treacă de barajul defensiv al “feroviarilor”, însă în zadar.

De cealaltă parte, acțiunile ofensive al elevilor lui Dan Petrescu au lipsit timp de minute bune, contraatacurile fiind singura șansă a clujenilor de a se apropia de poarta lui Pigliacelli. Prima oportunitate a campioanei în actul secund a venit abia în minutul 73, când Manea a trimis cu capul direct în portarul italian, la o fază la care jucătorii CFR-ului au cerut penalty.

Echipa clujeană a gestionat foarte bine finalul de meci, a închis toate spațiile și a obținut prima victorie de la revenirea lui Dan Petrescu, scor 1-0, în fața celor de la CS U Craiova.

Comenteaza