News alert Update CFR Cluj și-a aflat adversara din primul tur preliminar al Ligii Campionilor. Clujenii vor avea parte de o deplasare complicată

CFR Cluj și-a aflat adversara din primul tur preliminar al Ligii Campionilor. Clujenii vor avea parte de o deplasare complicată
| Foto: facebook.com/cfr1907

Echipa pregătită de Dan Petrescu va debuta în noul sezon european în compania campioanei Kazahstanului, Astana, iar primul meci va fi pe terenul formației din fosta Uniune Sovietică. 

După ce în sezonul trecut au fost eliminați de Dudelange, clujenii își doresc să spele rușinea și să avanseze în competițiile europene. O calificare în grupe este obiectivul “feroviarilor”, însă misiunea pare una aproape de imposibil. Formația din Gruia trebuie să treacă de patru tururi preliminare și majoritatea adversarilor sunt mai bine cotați decât elevii lui Dan Petrescu. Prima echipă care va sta în calea clujenilor este Astana. 

Echipa din fostul URSS este, în ultimii ani, o prezență constantă în grupele competițiilor europene. În sezonul trecut, kazahii au cucerit titlul cu 15 puncte avans, în timp ce în noul sezon ocupă prima poziție în clasament, după 16 jocuri. Cel mai mare pericol ar putea veni de la croatul Marin Tomasov, fotbalist cotat la 3 milioane de euro. În plus, în lotul Astanei se află și internaționalul român, Dorin Rotariu. Echipa din Kazahstan a evoluat în ediția precedentă a grupelor Europa League.

Mara: "La Astana e o deplasare extrem de lungă"

"Nu suntem foarte bucuroşi de această tragere, la Astana e o deplasare extrem de lungă, e un teren artificial. Astana este o echipă incomodă, dar dacă vom trece de ei, vom fi cap de serie şi apoi am avea un parcurs relativ mai uşor. Vom analiza foarte bine, vom studia şi ne vom pregăti foarte bine", a declarat directorul sportiv al CFR Cluj, Bogdan Mara, la Digisport.

Partidele din primul tur preliminar al Ligii Campionilor se vor disputa în 9/10 iulie turul, iar returul va fi o săptămână mai târziu. Dacă vor trece de Astana, clujenii vor fi cap de serie în turul al doilea preliminar. 

Comenteaza